Papardelle med lövbiff

Det kan inte hjälpas, lövbiff är bland det bästa som finns när man ska laga kött mitt i veckan. Extra gott blir det med papardelle.

14 december 2018 06:52

För 4 personer, 15 minuter

400 g lövbiff

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

smör och rapsolja

3 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

1 tsk soja

salt och svartpeppar

Att äta till:

500 g papardelle

100 g broccolibuketter

1 dl färskriven parmesanost

körsbärstomater

färsk basilika

Gör så här:

1. Skär lövbiffen i 2 centimeter breda strimlor. Skala och skiva den gula löken och riv vitlöksklyftan.

2. Fräs köttet i lika delar smör och rapsolja i en knapp minut i en stekpanna. Lyft över till en kastrull. Fräs den gula löken en halv minut i pannan innan den åker i kastrullen med köttet. Slå i vatten och fond över lök och kött. Tillsätt vitlöken. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 4 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Koka papardelle, enligt anvisning. Låt broccolibuketterna åka snålskjuts i pastakastrullen i ett par minuter mot slutet av koket. Låt rinna av i durkslag och blanda med köttet och riven ost. Garnera med färsk basilika och körsbärstomater.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT