Papardelle med lövbiff

Det kan inte hjälpas, lövbiff är bland det bästa som finns när man ska laga kött mitt i veckan. Extra gott blir det med papardelle.

Papardelle är breda pastaband som blandas med sås och strimlad lövbiff. Snabbt, gott och lättlagat.

Papardelle är breda pastaband som blandas med sås och strimlad lövbiff. Snabbt, gott och lättlagat.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-12-14 06:52
Papardelle är breda pastaband som blandas med sås och strimlad lövbiff. Snabbt, gott och lättlagat.
Papardelle är breda pastaband som blandas med sås och strimlad lövbiff. Snabbt, gott och lättlagat.

För 4 personer, 15 minuter

400 g lövbiff

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

smör och rapsolja

3 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

1 tsk soja

salt och svartpeppar

Att äta till:

500 g papardelle

100 g broccolibuketter

1 dl färskriven parmesanost

körsbärstomater

färsk basilika

Gör så här:

1. Skär lövbiffen i 2 centimeter breda strimlor. Skala och skiva den gula löken och riv vitlöksklyftan.

2. Fräs köttet i lika delar smör och rapsolja i en knapp minut i en stekpanna. Lyft över till en kastrull. Fräs den gula löken en halv minut i pannan innan den åker i kastrullen med köttet. Slå i vatten och fond över lök och kött. Tillsätt vitlöken. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 4 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Koka papardelle, enligt anvisning. Låt broccolibuketterna åka snålskjuts i pastakastrullen i ett par minuter mot slutet av koket. Låt rinna av i durkslag och blanda med köttet och riven ost. Garnera med färsk basilika och körsbärstomater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!