Pankofriterad lax med stekt ananas och sötsur sås

Kryddigt och frasigt är bästa beskrivningen på dagens rätt. Pankoströ ger fisken extra frasighet och kombinationen av sötsur sås och frisk ananas är tilltalande.

18 december 2018 06:24

För 4 personer, 25 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

2 ägg

1 dl vetemjöl

salt och vitpeppar

2 dl pankoströbröd

1 liter friteringsolja

Till såsen:

1 1/2 dl chilisås på tomatgrund

1/2 dl strösocker

1/2 dl vitvinsvinäger

1 tsk thailändsk röd curry

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

Att äta till:

1 färsk ananas

1 msk rapsolja

ris

blandad salladsblad

1 limefrukt

Gör så här:

1. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 3–4 minuter. Koka riset.

2. Skär laxen i två centimeter tjocka strimlor. Salta, peppra och rulla dem i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströ.

3. Värm friteringsolja till 160–165 grader i en vid kastrull. Fritera laxen 3–4 minuter.

4. Skala och skär ananasen i bitar. Ta inte med den hårda mittbiten. Stek i rapsolja så att de får färg. Lägg upp ris och ananas. Ringa över sås och toppa med lax. Servera med sallad och lime.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT