Kräftströmming

Rätten kallas kräftströmming utan att några kräftor ens varit i närheten. Smaken finns dels i strömmingen, dels i kombinationen tomatpuré och dillfrön. Rätten kan ätas nu eller som en del av julbordet.

20 december 2018 06:44

För 4 personer, 30 minuter

600 g rensad strömming/färsk sill

1 tsk salt

1 dl hackad dill

1 msk dillfrö

4 msk tomatpuré

1 dl öl

3–4 tomater

1 tsk smör till formen

Att äta till:

potatismos eller kokt potatis

råkost på grovrivna morötter, finriven vitkål och lite olja och vinäger

Gör så här:

1. Lägg den rensade strömmingen i en bunke och strö över salt. Rör om och rulla strömmingen med skinnsidan utåt, börja från stjärten. Lägg dem tätt i smörad, ugnsfast form.

2. Hacka färsk dill och strö över rulladerna tillsammans med torkade dillfrön.

3. Blanda tomatpuré och öl i bunke och slå över rulladerna. Avsluta med tunna skivor färsk tomat. Täck med folie och grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Servera ljummen eller kyld med kokt potatis eller potatismos och råkost.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT