För 4 personer, 30 minuter
bröstbitar från en helstekt kalkon alt. 600 g kalkonfilé
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 schalottenlökar
1 tsk finhackad timjan
1 msk smör
3 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk finhackad persilja
Att äta till:
stekt potatis
lättkokt brysselkål
bladpersilja
Gör så här:
1. Skär loss bröstbitarna från en helstekt kalkon. Skär 2 centimeter breda skivor. Krydda med salt och peppar och stek i rapsolja under lock i gryta. Vänd och skya flera gånger och räkna med en tillagningstid på drygt 15 minuter.
2. Skala och finhacka schalottenlök. Smörfräs lök och timjan någon minut. Tillsätt vatten, grädde och fond och låt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och hackad persilja.
3. Värm kalkonköttet i såsen och servera med stekt potatis, lättkokt brysselkål och bladpersilja.