Indisk kycklinggryta

Indisk mat är ofta hetare än hetast. Här är ett undantag, där det aromatiska ges större svängrum. Kryddigt, javisst, men inte värre än att hela familjen kan äta maten utan problem.

22 december 2018 08:31

För 4 personer, 30 minuter

600 g benfritt kycklingkött

1 gul lök

1 tsk curry

salt och peppar

rapsolja

500 g krossade tomater

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk garam masala

1 tsk timjan

1 krm malen koriander

1 krm malen spiskummin

Att äta till:

ris

små tomater

persilja

Gör så här:

1. Skär kycklingen i bitar med cirka 3 centimeters sida. Skala och hacka löken grovt. Sätt på riset redan nu, för maten i övrigt går snabbt att laga.

2. Hetta upp en rymlig stekpanna, slå i lite rapsolja och lägg i kycklingbitar samt hackad lök. Krydda med curry, salt och vitpeppar. Vänd runt några gånger så köttet får färg. Lägg över allt i en kastrull.

3. Tillsätt krossade tomater, fond, garam masala, timjan, koriander och spiskummin. Låt koka upp och sedan sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt vitpeppar mot slutet. Servera med ris, små tomater och strö över persilja.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT