Crème à la Ninon

Crème à la Ninon är ärtsoppa av det festligare slaget. Den är kokad på vanliga gröna ärtor och champagne.

17 december 2018 06:18

För 4 personer, 20 minuter

600 g djupfrysta ärtor av hög kvalitet

6 dl vatten

1 1/2 tärning grönsaksbuljong

1/2 dl skivad morot

1 dl finhackad schalottenlök

färsk basilika

salt och vitpeppar

1 1/2 dl vispgrädde

2 dl torr champagne eller mousserande vin

Gör så här:

1. Skala och skär moroten i ganska tunna skivor. Skala och finhacka schalottenlök.

2. Koka upp vatten i rymlig kastrull. Smula i buljongtärningarna och se till att de löser sig helt. Lägg i morotsskivor, schalottenlök, ärtor och 5–6 färska basilikablad. Sjud 10 minuter. Kör soppan helt slät med mixerstav eller passera på traditionellt vis i trådsil. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Vispa grädden fast och vänd ned den precis före servering. Avsluta med att slå i champagne eller mousserande vin och droppa några basilikablad över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT