Bami Goreng

Bami Goreng är en indonesisk rätt med nudlar i stället för ris. Rätten är kryddig och innehåller både kyckling, räkor, frukt och jordnötter.

Kryddig Bami Goreng från det indonesiska köket innehåller både frukt och nötter.

Kryddig Bami Goreng från det indonesiska köket innehåller både frukt och nötter.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-12-03 06:17
Kryddig Bami Goreng från det indonesiska köket innehåller både frukt och nötter.
Kryddig Bami Goreng från det indonesiska köket innehåller både frukt och nötter.

För 4 personer, 20 minuter

300 g nudlar

300 g benfri kyckling

200 g skalade räkor

1 gul lök

1 röd paprika

1 grön paprika

1 tsk gul curry

3 dl vatten

1 tsk konc. kycklingfond

1/2 färsk ananas

1 dl salta jordnötter

2 msk sambal oelek

rapsolja

Gör så här:

1. Lägg nudlarna i kokande vatten och dra kastrullen från värmen. Lägg på lock och vänta ett par minuter. Tippa nudlarna i durkslag och spola med kallt vatten.

2. Skala och strimla löken samt kärna ur och strimla paprikorna. Skär ananasen i bitar, men ta inte med den hårda mittbiten. Hacka jordnötterna grovt. Avsluta med att strimla kycklingen.

3. Sätt en stor stekgryta på spisen och bryn kycklingen i en dryg matsked rapsolja. Tillsätt gul lök och curry efter en minut. Lägg i paprikastrimlorna, vatten och fond efter ännu en minut. Låt allt koka upp och sjuda 8 minuter.

4. Vänd ned nudlar, jordnötter och ananas. Smaka av med sambal oelek. Tillsätt räkorna först vid servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!