Bami Goreng

Bami Goreng är en indonesisk rätt med nudlar i stället för ris. Rätten är kryddig och innehåller både kyckling, räkor, frukt och jordnötter.

3 december 2018 06:17

För 4 personer, 20 minuter

300 g nudlar

300 g benfri kyckling

200 g skalade räkor

1 gul lök

1 röd paprika

1 grön paprika

1 tsk gul curry

3 dl vatten

1 tsk konc. kycklingfond

1/2 färsk ananas

1 dl salta jordnötter

2 msk sambal oelek

rapsolja

Gör så här:

1. Lägg nudlarna i kokande vatten och dra kastrullen från värmen. Lägg på lock och vänta ett par minuter. Tippa nudlarna i durkslag och spola med kallt vatten.

2. Skala och strimla löken samt kärna ur och strimla paprikorna. Skär ananasen i bitar, men ta inte med den hårda mittbiten. Hacka jordnötterna grovt. Avsluta med att strimla kycklingen.

3. Sätt en stor stekgryta på spisen och bryn kycklingen i en dryg matsked rapsolja. Tillsätt gul lök och curry efter en minut. Lägg i paprikastrimlorna, vatten och fond efter ännu en minut. Låt allt koka upp och sjuda 8 minuter.

4. Vänd ned nudlar, jordnötter och ananas. Smaka av med sambal oelek. Tillsätt räkorna först vid servering.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT