För 4 personer, 20 minuter
300 g nudlar
300 g benfri kyckling
200 g skalade räkor
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 tsk gul curry
3 dl vatten
1 tsk konc. kycklingfond
1/2 färsk ananas
1 dl salta jordnötter
2 msk sambal oelek
rapsolja
Gör så här:
1. Lägg nudlarna i kokande vatten och dra kastrullen från värmen. Lägg på lock och vänta ett par minuter. Tippa nudlarna i durkslag och spola med kallt vatten.
2. Skala och strimla löken samt kärna ur och strimla paprikorna. Skär ananasen i bitar, men ta inte med den hårda mittbiten. Hacka jordnötterna grovt. Avsluta med att strimla kycklingen.
3. Sätt en stor stekgryta på spisen och bryn kycklingen i en dryg matsked rapsolja. Tillsätt gul lök och curry efter en minut. Lägg i paprikastrimlorna, vatten och fond efter ännu en minut. Låt allt koka upp och sjuda 8 minuter.
4. Vänd ned nudlar, jordnötter och ananas. Smaka av med sambal oelek. Tillsätt räkorna först vid servering.