Stefan Berg: Den i lönndom insmygande gubbmagen

26 augusti 2019 06:00

Karriärcoachens logg: Del 90 - 312,8 procent

Jag gjorde nyligen en så kallad kroppsanalys på mitt favoritgym. Trots en grabbnäve mentalt förarbete för att hantera utfallet blev det lik förbenat knepigt att känna igen beskrivna personen.

Viktmässigt all-time-high kan jag relatera till någotsånär, men förbluffande 312,8 procent för mycket fett runt midjan är svårsmält. Gubbmagen. Den i lönndom insmygande gubbmagen. Kanske inte så i lönndom insmygande om man frågar dottern, men alldeles oavsett står här, svart på vitt, att där finns hundratals procent för mycket sådant som inte bör vara där. Är detta en kroppsbonus vars tillväxt initieras naturligt vid en viss ålder? Eftersom alla inte får det så kan man anta att man får jobba sig till den själv. Kan det vara en hjälp för att förstå att man numer har fysiska begränsningar för att inte ha ihjäl sig när man för hundrade gången tar upp träningen igen? Att gubbmagen är en del anatomisk fyr för någon slags medvetenhet om att åren har gått?

Gubbmagen är en del anatomisk fyr för någon slags medvetenhet om att åren har gått?

Vissa gubbiga saker kan man börja gilla och själv välja att lägga till looken, till exempel Stetsonkepsen och de platta Kavatsandalerna med fotriktiga inlägg. Att välja komfort före design är väl gubbigt? En cigarr då och då kanske likaså?

Annat, såsom gubbmagen, kommer gratis och utan större krav på planering eller svåra beslutsval.

Det lustiga, eller kanske hellre olustiga, är att alla dessa förändringar kommer som överraskningar.

Att uppskatta den sköna passformen, UPS-faktorn och tvättmöjligheterna på en Stetsonkeps är inte den rebelliske tonåringens tankar utan en äldre mans. Detta är insikter som inte fäster.

Jag konstaterar bara att min kropp åldras fortare än jag gör.

Stefan Berg

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa