Sofie Hedman: Man träffar på en hel del feltänkande personer under ett liv

29 augusti 2019 06:00

Det är en regnig dag och trots att jag egentligen vet att det är en dum kombination så bestämmer jag mig för att storhandla. Jag ska fylla kylen och frysen och få känna mig som en god mor och en bra person.

När jag närmar mig området med alla butiker inser jag att vi är fler som tänkt detsamma. I bilarna framför mig sitter fler goda mödrar och fäder samt en hel massa andra som har viktigheter att utföra just den här regniga dagen. Bilkön står stilla och jag höjer volymen på radion, tänker inte stressa då det är en onödig uppladdning inför storhandlingen.

Ibland får jag köra framåt en aning och det är precis vid ett sådant tillfälle som jag ser i backspegeln hur en svart bil lösgör sig från kön som ringlar lång bakom mig. Hen i bilen svänger ut i vänsterfil och gör sig redo för att fortsätta på Europavägen norrut. Tror jag i alla fall, men tänk så fel jag har.

Istället så passerar den svarta bilen förbi mig och alla andra tålmodigt köande ekipage, för att snabbt blinka höger och svänga in framför den bil som precis är redo att vika av vid avfarten som leder ner till shoppingområdet. Ett mycket enkelt sätt att ta sig förbi en kö som är för lång och långsam.

När jag senare rullar in kundvagnen på stormarknaden kan jag inte riktigt släppa tanken på hur en del människor beter sig.

Regnet öser ner och när jag senare rullar in kundvagnen på stormarknaden kan jag inte riktigt släppa tanken på hur en del människor beter sig. Ignorera bilköer och ta sig friheter genom att klämma sig in framför andra är bara ett av många beteenden hos folk som tänker fel.

Man träffar på en hel del feltänkande personer under ett liv, som säger och gör och tänker så knasigt och så dumt. Medan jag fyller kundvagnen med varor tänker jag att för att inte behöva gå genom livet och störa sig i onödan, måste jag förstå att det som är fel för mig är förmodligen helt rätt för någon annan. Konstigt nog.

Sofie Hedman

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa