Ove Vikdahl: Man ska ta vara på de glädjeämnen som ett pensionärsliv ger

30 augusti 2019 06:00

Vad ska den innehålla, denna nya dag? Det börjar bli höst nu och det börjar mörkna mer och mer på kvällarna. På morgonen blir det allt mer dagg i gräset och man känner att hösten kryper allt närmare in till oss. Många har slut på semestern och skolorna börjar om. Allt återgår till en ordning som medför ett mera inrutat leverne. Är det bra och naturligt eller bara tråkigt?

Tänk om vi bara skulle vara lediga jämt, det skulle ju också bli enformigt och framför allt ohållbart rent ekonomiskt. Nej, det är nog bra att vi får känna att vi gör någon nytta också här i livet. Att vi bidrar till en god utveckling av det samhälle vi lever i.

För de som nu uppnått en ålder som medför pension kan det väl kännas bra att man utfört uppgifter i jobbet som bidragit till någon samhällsnytta som en kommande generation kan bygga vidare på. Vi får känna att vi gjort något nyttigt som andra har glädje av.

Vi har ju alla ett ansvar att leva upp till. Att hjälpas åt, att se till att även att jag gör min del av det som måste utföras i ett fungerande samhälle. Att vara till någon nytta ger ju tillfredställelse och respekt för den insats man gör. Om vi inte arbetar tycker ju många att man inte bidrar till det som måste göras, man lämnar till andra att ta min del av jobbet. Inte bra!

Är då det här som är livet? Att jobba och sträva fram till en välförtjänt pension, där man förhoppningsvis fortfarande är i en så pass god form att man kan njuta frukterna av sitt arbetsliv?

Jovisst, man ska ta vara på de glädjeämnen som ett pensionärsliv ger. Det finns mycket att njuta av för den som tror att det finns en framtid även efter pensionen. Låt oss ta del av den tro som ger hopp och glädje för eviga tider. Huvva se bra man mår då! En ny dag randas. Jippie!

Ove Vikdahl

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa