Mathilda Ståhl: Nytt jobb - ett berg att bestiga

8 augusti 2019 06:00

Vi har många olika berg runt om i världen; Kebnekaise, Mount Everest och många fler. Vägen upp till dessa höga toppar kan vara lång, jobbig, stenig, bråkig och det kan till och med kännas omöjligt ibland.

Man kan likna berg med utmaningar i livet. Vi har alla olika utmaningar som vi måste ta oss förbi på något sätt. Min utmaning var att jag för första gången skulle jobba på en tidningsredaktion.

För några veckor sedan tog jag mina första stapplade steg in på Norrans redaktion, jag hade precis avslutat mitt första år på journalistutbildningen. Natten innan jag skulle göra min första dag på tidningen låg jag och gruvade mig i flera timmar och tänkte ”hur ska jag klara det här?”. Jag övervägde nästan att ringa till min gamla chef och säga att jag ville jobba hos dem i sommar, bara för att det kändes tryggt, välbekant och för att jag visste att det var ett jobb som jag kunde.

Jag övervägde nästan att ringa min gamla chef.

Anledningen till att jag gruvade mig, kanske sitter i att jag hatar att vara nybörjare eller att jag inte tycker om att inte ha kontroll på saker och ting. För när jag väl gjorde min första dag kändes allting roligt och spännande. Alla kollegor var trevliga och stod ut med alla mina miljontals frågor, så vad hade jag egentligen oroat mig för? Alla har varit nybörjare någon gång i livet.

Tiden har flugit förbi och jag har snart gjort min första sommar på Norran. Det var mycket att komma ihåg i början, men med tiden fick man in en rutin och i dag skulle jag säga att jag har kontroll på saker och ting. Jag har börjat bestiga mitt berg och nått min första milstolpe, att få se mitt eget namn i tidningen som jag alltid har läst, det var en häftig känsla.

Tror man på sig själv är inget berg för högt att bestiga och kom ihåg det är aldrig fel att be om hjälp på vägen.

Mathilda Ståhl

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion