PRO Västerbottens vetartävling avgjord

18 april 2019 09:49

PRO Västerbottens distrikt har genomfört distriktsfinalen i PRO Vetarna. Eftersom PRO Obbola stod som segrare förra året fick de också uppdraget att arrangera årets tävling. Den gick av stapeln i Obbola Folkets Hus där man började med en gemensam lunch innan det var dags för allvaret. Tävlingen gick ut på att svara på frågor inom tolv olika områden. Varje område bestod av tre frågor. Endast två minuter hade lagen på sig för varje område.

Tyvärr hade endast fem PRO-föreningar anmält sig: Berghem, Bygdeå, Lycksele, Obbola och Teg. Frågorna hade Kjell Hansson Mild satt ihop och han var också enväldig domare i kampen. I år hade även publiken ett lag som gjorde väl ifrån sig.

Efter vad man trodde skulle bli en lugn inledning där frågan var i vilket landskap dessa städer ligger, så klarade bara ett lag av att Hoting ligger i Ångermanland. Hur många riksdagsledamöter Sverige har klarade fyra av den fem lagen. Att det var Åke Holmberg som var författare till böckerna om Ture Sventon klarade tre av lagen.

Teg blev slutsegrare med 23 poäng av de 36 möjliga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion