Medlemsmöte med föredrag om demens

12 april 2019 14:33

Ett välbesökt medlemsmöte som avslutar PRO- Sörböle/Anderstorps vårtermin. Ordförande hälsade välkommen till dagens föredragshållare Maria Pahlberg Anhörigkonsulent. Maria påpekade att ”kognitiv svikt” är ett bättre ord för demenssjukdomar då det finns ett hundratal olika diagnoser. Den vanligaste är alzheimers som utgör 60-70 procent av all demens. Vaskulär demens som beror på blodstopp i hjärnan.

Frontal lobs demens har ett långsamt förlopp ger en, personlighets förändring. Demenssjukdom kallas ofta ”de anhörigas sjukdom”, och det finns anhörigutbildning, dagverksamhet och stöd hemma.

Det vi själva kan göra för att hålla oss friska, är att motionera, stimulerar hjärnan, äta nyttigt med grönsaker och frukt.

Maten som serverades var köttfärsbiff och kyckling med potatis, och ett rikligt salladsbord.

Information om endagsresan Formstråket som omfattar besök i Humlebäck och förmiddagsfika, Örsbäck, Gräsmyr, Åbrånet för lunch, vidare till Håknäs, och sist Öre gårdsbageri och eftermiddagsfika, hemma igen cirka 19:30.

Fiskeresa till saltströmmen i Norge den 4-6 okt.

Styrelsen undersöker om en revyresa till hösten.

Påminnelse om nästa träff som är korvgrillning i slutet av maj. Ordförande läste en dikt av Nicke Sjödin. Mötet avslutades med lottdragning med som vanligt fina vinster, och ett tack för visat intresse.

Laila Brännström

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa