Kören Da Capo har vuxit ur barnskorna

2 mars 2017 16:28

Da Capo har nyligen haft årsmöte. Körens ordförande Tore Bergström hälsade övriga korister välkomna och lämnade över klubban till mötesordföranden Elin Bondestam. Hon blev också invald i styrelsen som ekonom efter Erik Burström, som avtackades med en varm applåd.

Sekreterare Gunnel Tegenfeldt konstaterade i sin verksamhetsberättelse att kören har vuxit till sig under sina tio år, från 11 korister till 25. Under den tiden har man haft totalt 74 framträdanden, på egen hand och med andra ensembler. Hon redogjorde särskilt för det senaste årets verksamhet. Sju framträdanden har det blivit, de flesta utanför stan i Arjeplog, Arvidsjaur, Österjörn och Vallen. Senaste julkonserten var en succé med fullt hus i Sjungande Dalens kyrka. Körens repertoar liksom körgrupperingarna är omväxlande. Publiken känner numera till att körens mål är att sjunga vackert och ha roligt under sakkunnig ledning. Ledningen är i klartext Eric Oscarsson och Thomas Nyström.

Planer inför framtiden är bland annat en körkväll i Ostviks byahus och en vårligt glad konsert i Österjörns kyrka, tillsammans med Holmström Bergner trio och solisten Peter Fjellström. Till hösten stundar en jubileumskonsert i caféform och en körresa.

Årsmötets kulinariska höjdpunkt var Sonja Oscarssons semlor.

Tore Bergström

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa