Flaggfladder och vinstlotter i Byske

11 juni 2019 11:05

Nationaldagsfirandet i Laxparken blev en riktig solskenshistoria med friska fläktar från älven som svalkade varma hjässor och fick blågula flaggor att fladdra sådär sommarskönt som bara flaggor kan. Barnteaterns åskådare fick sitta på färgglada trasmattor som rullats ut direkt på gräset och en av besökarna kunde glädja sig åt att hela tre av hennes fyra lotter utföll med vinst. Däremot var det andra som fick gå hem utan vare sig kudde eller ljusstake. Som en upplysning kan nämnas att nummer 11 och 74 var nitlotter.

Medan Guldstalaget dansade med blomsterbågar och Senadrage spelade satt människor och hundar och njöt av sommaren. Högtidstalaren Noor talade varmt om Byske och Byskeborna och vid kaffeståndet ringlade sig kön förbi hembakta mumsmums som smälte i munnen.

Och det var glädje och lekande barn som hittat en stor och praktisk gren som säkert kunde bli riktigt användbar till någonting kul. Grenar kan man aldrig få för många av när man är liten. Fest kan det aldrig bli för mycket av heller, särskilt inte den 6 juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inger Ödebrink

Ämnen du kan följa