Centerkvinnorna hade årstämma i Sikeå

9 april 2019 13:44

Eva-May Karlssons, gruppledare för Centerpartiet i Region Västerbotten och ledamot i Regionkommittén i Europeiska Unionen deltog på Centerkvinnornas årsstämma i Sikeå.

Hon informerade om arbetet med att få en ny alkoholstrategi i EU. Alkohol ökar risken för att drabbas av nära 70 olika sjukdomar, däribland bröstcancer. Vi måste börja prata om hälsorisker precis som vi gjort med tobak. Det är viktigt att känna till riskerna sedan får man själv göra kloka val.

Centerkvinnorna i Västerbotten kommer att fortsätta att driva jämställdhetsfrågorna och vårt mål är ett jämställt samhälle där alla kan känna sig trygga. Rätten att bestämma över sin egen kropp, frihet från våld och förtryck, och ett allmänt främjande av jämställdhet.

Vårt arbete ser till att lyfta kvinnor i samhället både politiskt och i samhällsdebatten. Ett jämställt samhälle är ett samhälle som jobbar för människors hälsa och trygghet.

Centerkvinnornas distriktsstyrelse; Solveig Granberg, Tavelsjö, Distriktsordförande Anna-Karin Sjölander, Umeå, Avdelnings ordförande

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa