Blir helt galna över den ”norrländska monstergäddan”

Total fiskelycka. Här är kusinerna som får en oväntat stor gädda på sin fiskeutflykt. Titta och njut.

23 juni 2015 12:24

Under helgen fångade kusinerna Jonathan och Joel Salomonsson en gädda på över 14 kilo. En film på det minst sagt dramatiska händelseförloppet ligger ute på internet och många är dem som frågat var någonstans gäddan har fångats, men något tydligt svar lämnas inte.

– Nja, nej alltså. Det är ju där i den där sjön. Min mormor har en stuga där. Så kan vi säga, säger Jonathan, men bekräftar samtidigt att det är beläget i Arvidsjaurs kommun.

Kusinerna har ett stort fiskeintresse och bestämde redan i vintras att de skulle åka till sjön och fiska över en helg.

– Första dagen var seg. Vi fick gädda men det var ingen storlek. Andra dagen var ännu segare. Vi provade på grunt vatten, djupt vatten, inne i vikar. Vi bestämde att vi skulle dra en sista gång över en grynna, berättar Jonathan. Först fick de en mindre fisk, och knappt en halvminut senare nappade det igen.

– Först kändes det som en vanlig gädda på kring 3 kilo kanske, men sen kom den närmare båten och vi skrek och vi fick så mycket adrenalin. Vi såg ju att det var ett monster, att den lätt var över 10 kilo, säger Jonathan.

Medan Jonathan var den som höll i spöet jobbade Joel hårt med att få upp fisken i båten.

– Det går inte att beskriva. Det var läskigt eftersom gäddan gjorde nåt special så när den kom upp till ytan började den rulla runt linan, så jag väntade bara att den skulle gå av, säger han. Trots att killarna, som är 15 respektive 16 år, är riktiga storfiskare har de ingen stor håv.

– Vi fiskar varje dag på lov och helger, sommar som vinter. Vi har en liten håv för abborre men vi är inte vana att få så stor fisk. Det är väl typ två gånger om året vi får nån större. Så vi har inte lagt ner tid till att köpa en håv. Men nu kanske vi måste skaffa en.

På frågan vad de strävar efter den här stora fisken svarar de snabbt på.

– En ännu större gädda förstås.

Här hittar du länken till deras Youtubekanal:  Two Hunters

Malin Johansson (Nyheter i norr)

- Även om inte fisken tar, fortsätt nöta.

- Variera djup och fiskedrag.

- Dra där det står fisk. Det finns gädda överallt där det finns annan småfisk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa