Bilträffen i Norsjö firar 20 år

Norsjö bilutställning fyller 20 år. Jubileet firas den 16 juni med dans och musik, tävlingar och den årliga biluppvisningen, såklart.

15 juni 2018 21:28

Sommaren 1998 anordnade raggarklubben Norsjö Streetbears sin första bilutställning. Ett tiotal bilentusiaster hade samlats på Norsjöskolans grusplan för att visa upp sina fordon.

Nu, 20 år senare, är evenemanget en av sommarens absoluta höjdpunkter för såväl Norsjöbor som andra bilintresserade runt om i landet.

Hur känns det att fira 20 år?

– Det känns faktiskt ganska kul, det trodde vi inte då vi började, konstaterar Bert-Åke Karlsson som varit medlem i klubben sedan starten.

Jubileet kommer att firas på Norsjö Hembygdsområde. Förutom uppvisning av bilar, motorcyklar och epa-traktorer kommer dagen även att innehålla musikunderhållning i 50- och 60- tals anda av den lokala musikgruppen The Boobettes och Burträskbandet Kapten Crew.

Utställningen är gratis, vilket är ganska unikt.

Nytt för i år är "Bring your toy" där besökare kan ta med och visa upp fordonsrelaterade prylar.

– Utställningen är gratis, vilket är ganska unikt, berättar Marina Johansson.

Firandet fortsätter på Medan med musik av Lyckselebandet Rusty Flatheads och Skellefteåbandet Hat Over Hills.

Vad hoppas ni på i år?

– Bra väder och sol, utbrister ordförande Anna-Märta Bränström och får medhåll av de övriga i klubben.

Raggarklubben Norsjö Streetbears bildades 1986 med före detta ordförande Patrik Jonsson i spetsen, som var väldigt drivande i klubbens uppstart. Sedan dess har de hunnit med att umgås och skruva i bilar i ett antal olika lokaler runt om i samhället. Till sist slog de sig ner i en gammal industrilokal som de själva förvandlat till ett kyffe som andas 50- och 60-tal.

– Tjusningen med klubben är att dela samma intresse, gemenskapen och att hitta på roliga saker tillsammans, tycker Marina.

– Och bilar, helst amerikanare, säger Bert-Åke.

Under året hinner medlemmarna förutom bilträffen med en mängd olika cruisingar och andra bilträffar runt om i landet, där de med Streetbearsflaggan sätter Norsjö på kartan.

Nya vänner

– Det är fantastiskt vilka vänner man får. Det är sällan något tjafs på danser och andra nöjestillställningar, alla har samma positiva inställning, berättar Marina.

– Får någon problem med en bil är det alltid någon som hjälper till, alla hjälper varandra, säger Berit Carlsson.

Klubben har haft sina upp- och nedgångar genom åren men har numera många medlemmar, och allt fler yngre har anslutit.

– Och vi hoppas på fler, säger Berit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa