Sedan Finland blev självständigt 1917 – tidigare hade man lytt under rysk överhöghet som Storfurstendömet Finland – har landet haft 73 regeringar, 43 olika personer som kunnat titulera sig statsminister och närmare 600 olika ministrar.
När Jyrki Katainen, från konservativa Samlingspartiet, bildade regering efter valet 2011 var det många förståsigpåare som sa: det här kommer aldrig att gå. Och det gjorde det inte heller.
Sex regeringspartier blev fem när Vänsterförbundet hoppade av i protest mot besparingar inom socialpolitiken. Fem blev fyra när De gröna lämnade in efter att regeringen gett klartecken för kärnkraftsverksbygget i Pyhäjoki. Däremellan hade Katianen själv lämnat politiken för att bli EU-kommissionär.
Om lite mer än ett halvår är det val. Statsminister Alexander Stubb (bilden) och de fyra kvarvarande partierna i koalitionsregeringen – Samlingspartiet, Socialdemokraterna, Svenska folkpartiet och Kristdemokraterna – har många problem att ta itu med. Ett är ekonomin, som ännu inte kommit igång efter den europeiska stagnationen. Lägg därtill att krisen i Ukraina har inneburit negativa effekter på den finländska ekonomin. Näringsminister Jan Vapaavuori (Samlingspartiet) oroar sig bland annat för uteblivna ryska investeringar.
I takt med att koalitionspartier hoppat av har regeringen Stubb försvagats, men den har alltjämt majoritet. Hur det blir med den saken efter valet våren 2015 återstår att se.