Välkomna till skolstarten

År 1973 vid fyllda sex år var jag på väg till min första skoldag. Jag skuttade stolt fram i min nya skoluniform. Likt en riddare, fylld av stolthet, hade jag tagit emot min första husnyckel med ett snöre runt halsen. Jag kände mig stor, ansvarsfull och viktig.

”Allt jag kommer ihåg är fantastiska år med vänner för livet och fenomenala lärare som brydde sig. Vi kände oss alla som små Einstein, Curie, Magellan med flera.”

”Allt jag kommer ihåg är fantastiska år med vänner för livet och fenomenala lärare som brydde sig. Vi kände oss alla som små Einstein, Curie, Magellan med flera.”

Foto: Stian Lysberg Solum

Ledarkrönika2023-08-19 07:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mor kunde inte följa med på skolstarten. Hon, en ensamstående skiftarbetande tvåbarnsmor, måste jobba istället. Hon hade tålmodigt och pedagogiskt visat mig vägen till skolan dagen innan. 

Jag gick till skolan sex dagar i veckan, varje dag från kl 7.00 till 12.00, lite längre dagar ju äldre jag blev, i hela 12 år. Gymnasiet inräknat. Vi hade ingen matsal, inga lunchpåsar men det var ingen som klagade heller. Allt jag kommer ihåg är fantastiska år med vänner för livet och fenomenala lärare som brydde sig. Vi kände oss alla som små Einstein, Curie, Magellan med flera. 

Med höstens första andetag närmar sig en tid fylld av förväntan och nya möjligheter. För oss Liberalerna är skolstarten inte bara en återgång till lektioner och läxor, utan en tid då vi välkomnar alla elever till en plats där drömmar växer, kreativiteten frodas och kunskap formar framtiden. Det är med en varm och entusiastisk inställning som vi sträcker ut våra händer och öppnar dörrarna till en värld av lärande och utveckling. 

Vi förstår att skolan inte bara är en plats för inlärning, utan även en plats där unga individer formas till medvetna samhällsmedborgare. Vi omfamnar detta ansvar och bär det med stolthet. Vi vill att varje elev ska känna att de har rätten att drömma, tänka och utveckla sig själva på sitt alldeles egna sätt. Genom att välkomna eleverna till skolan, välkomnar vi deras unika tankar, erfarenheter och visioner. 

Kunskap är nyckeln som låser upp dörrarna till framtiden, personlig framgång och en ökad förståelse för världen omkring oss. Liberalerna älskar kunskap och vi förstår dess potential i att forma, inte bara individens öde, utan även samhällets utveckling. Varje lektion, varje bok, varje upptäckt, är ett steg närmare för eleven att nå sin fulla potential och bli den bästa versionen av sig själv. 

I dagens snabbt föränderliga värld är det lätt att bli distraherad av skärmar och digitala intryck. Men i skolan skapar vi en plats där fokus ligger på djupgående lärande och interaktion. Här kan eleverna utveckla sina förmågor, utmana sig själva och sträva mot sina mål. Vi tänker att skolan är en oas av möjligheter som skapar en stadig grund för framtiden. 

Därför sätter vi skolan och dess utveckling högst upp på vår agenda. Vi strävar efter att skapa en skolmiljö där elevernas trygghet, kreativitet och nyfikenhet är i centrum. Genom att investera i pedagogik, resurser och lärarnas utbildning, bygger vi en stark grund för våra unga att stå på. Vårt mål är att varje elev ska känna sig sedd, uppmuntrad och stöttad på sin väg mot kunskapens horisont. 

Så, kära elever, när ni kliver in i skolan i höst, kom ihåg att ni är inte bara deltagare i en lektion. Ni är pionjärer på en resa mot en ljusare framtid. Ni är framtida ledare, innovatörer och samhällsbyggare. Liberalerna står vid er sida på denna resa och välkomnar er till en resa med oändliga möjligheter. Låt oss tillsammans göra denna skolstart till en startpunkt för era drömmar och en framtid där kunskap är nyckeln till framgång. 

Välkommen till en ny skolstart, där vägen till kunskap är öppen och horisonten är oändlig.