Många känner oro inför pensionen.
Få vill att sötebrödsdagarna ska ta slut vid 65 eller 70 som är Pensionsmyndighetens riktålder för personer födda runt millennieskiftet.
När vi lever längre behöver vi också jobba längre för att ha råd med att leva väl på ålderns höst.
I grunden är det en bra sak, även om det inte låter lockande att arbeta längre. En annan god nyhet är att många personers oro för ekonomiskt armod på ålderns höst är onödig – eller åtminstone kraftigt överdriven.
Detta eftersom de flesta missar hur tillväxt bidrar till pensioner som det går att leva på.
Tankesmedjan Timbro har lanserat sajten raknapension.se som till skillnad från den officiella tjänsten minpension.se tar med tillväxtens effekt på pensionen. Den som i dag är 20 år gammal och tjänar 25 000 kronor i månaden kan med normal löneutveckling, avkastning och ekonomisk tillväxt räkna med att få mer än 50 000 kronor i pension räknat i dagens prisnivåer.
Det är ett viktigt argument för dagens pensionssystem: att arbeta måste alltid löna sig, och även en mindre lön i dag kan växa till att bli en bra slant. Systemet med pensionsrätter som förräntas och växer ger tydliga incitament.
Inte minst visar Timbros räknesnurra vikten av att föra en politik som gynnar snarare än hämmar tillväxten. När en stor del av den politiska debatten handlar om säkerhetspolitik, brottsutvecklingen och klimatfrågan riskerar det att glömmas bort.
Men med en tillväxt på två procent per år fördubblas välståndet på ett par decennier.
Är tillväxten låg blir effekten stor åt det andra hållet.
Ekonomi står för tillfället inte särskilt högt upp på den politiska dagordningen. Men det är i slutändan reallönetillväxt och förbättrad produktivitet som säkrar både pensionerna och skatteintäkterna.
Att höja pensionsavgiften, som socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) har föreslagit, är ett dåligt förslag precis av det skälet.
Höjd pensionsavgift är lika med höjd skatt på arbete, ett område där Sverige redan i dag ligger dåligt till. Det riskerar att ytterligare försämra villkoren för företagen.
Bättre då att ta ett större grepp om vad som hindrar svenska småföretag från att växa.
Skattenivåer, rekryteringsproblem, långsamma tillståndsprocesser och oflexibla myndigheter är bra områden att försöka förändra – om man nu verkligen bryr sig om framtidens pensionärer.