Klart: Metalkväll på Sara kulturhus

Grattis alla metal- och hårdrockfans.
I början av januari uppträder Vintersorg och Fejd under samma kväll på Sara kulturhus.
– Det känns som en fantastisk möjlighet att återvända till vår hemmaplan efter så många år, säger Andreas Hedlund från Vintersorg.

Senaste konserten i Skellefteå för Vintersorg var under 2005.

Senaste konserten i Skellefteå för Vintersorg var under 2005.

Foto: Pressbild

Scen2024-10-11 16:49

Hela 30 år har gått sedan Vintersorg grundades i Skellefteå. Sedan dess har de bland annat hunnit med album som Till Fjälls, Ödemarkens Son och Solens rötter. Nu är det ett peppat band som ställer sig på scenen på Sara kulturhus. 
 – Det känns som en fantastisk möjlighet att återvända till vår hemmaplan efter så många år. Vår senaste konsert i Skellefteå var 2005, och det är alltid speciellt. Vintersorg handlar mycket om naturen som en kraftkälla och vad passar bättre än att möta publiken i byggnad som andas kreativitet och framför allt luktar trä, säger Andreas Hedlund från Vintersorg.

Med sig har de Fejd som gjort sig ett namn både i Sverige och internationellt. Bandet har bland annat uppträtt på festivaler som Wacken, Hellfest, Summer Breeze och Sweden Rock Festival. Nu ska de dela scen med Vintersorg för första gången.

undefined
Fejd har gjort sig ett namn både i Sverige och internationellt.

– Vintersorg har varit ett önskat band sen vi öppnade huset, så det ska bli kul att få välkomna detta viking- och folkmetalband som har publik från stora delar av världen. Enormt kul att publiken även får njuta av Fejd under denna kväll som kommer att bli helt unik, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!