DÀrför gillar Al Pitcher SkellefteÄ

Al Pitcher upptrÀder inför ett slutsÄlt Sara kulturhus pÄ fredagskvÀllen.
Men för dig som inte fÄtt plats avslöjar den populÀra komikern nu för Norran att han kommer till stan för ytterligare en förestÀllning nÀsta Är.
– Jag Ă€lskar SkellefteĂ„. DĂ€r hĂ€nder sĂ„ mycket roligt, sĂ€ger han.

Al Pitcher intar ett slutsÄlt Sara kulturhus pÄ fredagskvÀllen.

Al Pitcher intar ett slutsÄlt Sara kulturhus pÄ fredagskvÀllen.

Foto: Robert Eldrim

Scen2024-10-10 21:00

Nyheten i korthet

  • Den populĂ€ra komikern Al Pitcher upptrĂ€der inför ett slutsĂ„lt Sara kulturhus i SkellefteĂ„, och han avslöjar för Norran att han planerar att Ă„tervĂ€nda för en extra förestĂ€llning nĂ€sta Ă„r.
  • Pitcher, som började sin standup-karriĂ€r i London och senare flyttade till Sverige, Ă€r kĂ€nd för sina observationer om det typiskt svenska.
  • Han avslöjar ocksĂ„ att han ofta fĂ„r ett varmt mottagande frĂ„n den norrlĂ€ndska publiken, trots att de kan vara mer reserverade Ă€n vad han Ă€r van vid.

Det Ă€r inte bara i SkellefteĂ„ som Al Pitcher sĂ„lt slut pĂ„ biljetter. SĂ„ ser det ut pĂ„ varenda turnĂ©ort i hela landet. 

– Jag kan inte fullt ut svara pĂ„ varför folk Ă€r sĂ„ intresserade av att se mig. Men jag har bott lĂ€nge i Sverige nu och har vĂ€l hittat och upptĂ€ckt saker som svenskarna verkligen kĂ€nner igen sig i, med mitt utifrĂ„n-perspektiv.

Al Pitcher Ă€r komikern som Ă€r uppvĂ€xt i England och Nya Zeeland. Han inledde sin stand up-karriĂ€r i London i slutet pĂ„ 1990-talet, men flyttade och startade en karriĂ€r i Sverige för drygt 10 Ă„r sedan. I sina framtrĂ€danden sĂ€tter han fingret pĂ„ det som han ser som typiskt svenskt. Nu lĂ€ngtar han efter att komma till SkellefteĂ„. 

– Jag har aldrig fĂ„tt upptrĂ€da pĂ„ Sara Kulturhus tidigare. Det ska bli en upplevelse. Det Ă€r en fantastisk byggnad.

undefined
”Tid för skratt” Ă„terkommer till SkellefteĂ„ i höst.

Och komikern kommer att fĂ„ tillfĂ€lle att besöka kulturhuset igen, nĂ€sta höst. Under intervjun med Norran avslöjar han att det Ă€r klart att det blir sĂ„, men att inget exakt datum Ă€r fastslaget och att inga biljetter gĂ„r att köpa Ă€n. Även dĂ„ ska han upptrĂ€da med showen ”Tid för skratt”. 

Al Pitcher Ă€r överlag vĂ€l bekant med SkellefteĂ„, som han besökt flertalet gĂ„nger. Senast var i samband med att AIK:s damer hade vunnit en ishockey-match och nĂ€rmade sig ett avancemang till SDHL. 

– Jag gick runt i SkellefteĂ„ i nĂ„got svart och gult och sĂ„g ut som ett djur. Det var bisarrt, men mycket roligt.

Han berĂ€ttar att han har ett gott öga till staden och förklarar att om man hittar en vĂ€n hĂ€r sĂ„ hittar man en för livet. Men i SkellefteĂ„ har han ingen nĂ€ra kompis Ă€n. 

– Det har varit en kille som messat mig en massa gĂ„nger inför de gĂ„nger jag ska komma. Han har förklarat hur roligt det ska bli, hur mycket han lĂ€ngtar och hur kul mina skĂ€mt Ă€r. Men sen har han haft en massa ursĂ€kter om att inte komma. Det Ă€r som att bli dumpad vid altaret, skrattar Al Pitcher och sĂ€ger att han gillar den norrlĂ€ndska publiken. 

– Det Ă€r överlag hĂ€rligt att vara i SkellefteĂ„. Folk Ă€r trevliga, det Ă€r en trivsam miljö och jag Ă€r tacksam att fĂ„ vara hos er dĂ€r uppe. Publiken Ă€r kanske lite tystare Ă€n vad jag Ă€r van vid. De iakttar, funderar och skrattar sen om de tycker att det Ă€r roligt. Man mĂ„ste verkligen leverera.

 Han berĂ€ttar om en förestĂ€llning i LuleĂ„. 

–Jag tyckte det gick dĂ„ligt. Men skratta dĂ„, tĂ€nkte jag. Varför Ă€r ni ens hĂ€r? Men nĂ€r showen var slut sĂ„ gav de mig stĂ„ende ovationer och en massa hyllningar. Det var inte vad jag vĂ€ntat mig.   

I ”Tid för skratt” bygger komikern skĂ€mten kring personliga anekdoter. Ett tema Ă€r svenskarnas relation till alkohol. SjĂ€lv har han inte druckit sedan han var ung student.  

– Svenskarna har svĂ„rt att förstĂ„ det dĂ€r. De undrar vilket brott man begĂ„tt för att fĂ„ ett sĂ„dant straff att inte fĂ„ dricka alkohol. ”Har du mördat nĂ„gon? Varför? Jag förstĂ„r inte.” 

NĂ€r Al Pitcher nu Ă€r ute pĂ„ en NorrlandsturnĂ© med stopp i Sundsvall, UmeĂ„, SkellefteĂ„ och LuleĂ„, med fem shower pĂ„ fyra dagar, finns det dĂ€rför tid för annat Ă€n att hĂ€nga i baren mellan upptrĂ€dandena.  

– Vi fĂ„r se vad vi i teamet ska hitta pĂ„. Vi tittar pĂ„ om vi kan spela disc golf eller göra nĂ„got annat kul. Jag spelade bowling senast och strĂ€ckte mig. Det Ă€r verkligen rock'n'roll pĂ„ vĂ„ra turnĂ©er, sĂ€ger han ironiskt. 

ÄndĂ„ hittar han till olika utestĂ€llen dĂ„ och dĂ„. 

– I SkellefteĂ„ trĂ€ffade jag ett gĂ€ng pĂ„ puben som sett mig upptrĂ€da. De blev nog besvikna att jag inte var lika rolig dĂ€r som pĂ„ scen. Men det Ă€r livet som komiker.

Om SkellefteÄ

3 bra saker : 

Snön

”NĂ€r det verkligen Ă€r sĂ„ dĂ€r vitt och flingorna faller. Det Ă€r fantastiskt.”

Ishockeyn
”Det Ă€r mĂ€ktigt att vara pĂ„ plats. NĂ€r folk tĂ€nder telefonerna och spelarna ska in pĂ„ planen Ă€r det magiskt.”

Sara kulturhus

”Jag ser verkligen fram emot att upptrĂ€da dĂ€r. En fantastisk byggnad.”

2 sÀmre saker

SkitvÀdret

”NĂ€r det inte Ă€r snö och Ă€r mörkt och kallt. Det Ă€r skitvĂ€der, som svenskarna sĂ€ger.”


För fÄ mÀnniskor

”Jag vill inte bo dĂ€r det rör sig mycket folk. Jag gillar nĂ€r mĂ„nga andra lever tĂ€tt inpĂ„, som i en storstad.” 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!