Erik Brännström tävlar i ny tv-show

Erik Brännström har jobbat på krogar över hela världen och vunnit priser för såväl sin mat som sin kokbok. Nu är stjärnkocken från Skellefteå klar för det nya matlagningsprogrammet Vilda Kockar på SVT.

 Erik Brännström är en av sex stjärnkockar som deltar i första upplagan av Vilda Kockar.

Erik Brännström är en av sex stjärnkockar som deltar i första upplagan av Vilda Kockar.

Foto: SVT

Reality-tv2023-05-23 15:00

Frågan måste ställas, så vi ställer den direkt. 

Vilda Kocken i Vilda Kockar, det låter som upplagt för att du ska vinna det här?

– Alla säger det av någon konstig anledning men jag är ödmjuk inför uppgiften, säger han med ett skratt när Norran når honom över telefon. 

I Vilda Kockar kommer tre lag, med två kändiskockar per lag, att tävla i matlagning över öppen eld och det högst upp på Skuleberget med vyer från Höga Kusten åt vilket håll deltagarna än tittar.  

– Programmet känns som en korsning mellan Sveriges Mästerkock och Doobidoo, säger Erik och fortsätter:

– Det är inte på lika blodigt allvar som i Sveriges Mästerkock, det är mer ett lättsamt familjeprogram.

I programmet ingår Erik i par tillsammans med Leila Lindholm, den kända svenska dessertdrottningen. 

– Det var jättespännande att laga mat tillsammans med Leila, vi är två helt olika kockar så det blev en väldigt bra matchning.

Och ni står alltså högst upp på Skuleberget, det måste ha varit otroliga vyer att blicka ut över?

– Det var helt magiskt. Det kan inte bli så mycket vackrare, förutom Vitberget i Skellefteå då. Vi hade så fantastiskt tur med vädret också för veckan innan hade det regnat men under veckan vi spelade in så var det fantastiskt väder.

Programmet spelades in under hösten 2022 och sedan dess har Erik behövt hålla det mesta om programmet hemligt, något som han berättar medförde vissa prövningar.

– Man har ju som velat gå ut med det och berätta om allt jag upplevde där, men jag har lyckats hålla det hemligt.

Du har ändå upplevt en hel del i ditt liv, hur högt rankar du den här upplevelsen?

– Det här är lätt topp-tre av vad jag upplevt. Jag är ju som van att laga mat själv men att få laga mat tillsammans var verkligen jätteroligt.

Du har ju varit med i flera avsnitt av Go'kväll; blir du ändå nervös över att se dig själv nu i Vilda Kockar eller känns det lugnt?

– Nej, jag är lite nervös men det kändes faktiskt mer bekvämt att vara med här då det var utomhusmiljön. Det var mer bekvämt än att vara inne i studion.

Det första avsnittet sänds på SVT den 1 juni och de tävlande kockarna är Erik Videgård, Filip Poon, Zeina Mourtada, Lisa Lemke, Leila Lindholm och Erik Brännström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!