Både ljus och mörker i Henrikssons "Sommar"

Artisten Linnea Henriksson är sist ut av årets sommarpratare. Hon ägnar sitt program åt sin stora kärlek till musiken, men också artisteriets baksida och sorgen efter vännens självmord.

Linnea Henriksson är årets sista sommarvärd i Sveriges Radio. Pressbild.

Linnea Henriksson är årets sista sommarvärd i Sveriges Radio. Pressbild.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nöje2022-08-21 09:49

Henriksson sätter punkt för årets "Sommar i P1" och tar avstamp för sitt program i turnébussen, där den 35-åriga artisten har tillbringat en stor del av sitt liv.

Kärleken till musiken och artisteriet får stor plats, men Henriksson levererar ingen romantiserande bild. Hon berättar också om krav och prestationsångest, likaså om kompisen och artistkollegan som tog sitt eget liv för några år sedan.

– Det finns en annan sida av min bransch än den ärliga inför publiken. Många snackar upp men få är beredda ta emot när det faller eller inte når upp till förväntningarna, säger Henriksson i programmet.

Mycket annat hinner hon också med mellan låtarna, som både ljusa stunder och självskadebeteende under uppväxten samt det samiska arvet och rasismen som drabbade hennes äldre släktingar.

Linnea Henriksson har gett ut låtar som "Lyckligare nu" och har vunnit flera P3 Guld-priser. Hon har också varit programledare för Melodifestivalen och Musikhjälpen och varit med i "Så mycket bättre".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!