KLART: Här är artisterna som spelar på Bryggarbacken

Sommartraditionen med musik vid Skellefteälven lever vidare. Nu kan det också avslöjas vilka artister som kommer att bjuda på en musikaliska folkfest. Det blir en blandad musikmix med inslag av bland annat pop, rock, jazz, punk och country.

Lucid Blues med Fanny Lundmark.

Lucid Blues med Fanny Lundmark.

Foto: pressbild

Livemusik2024-06-12 20:00

Nyheten i korthet

  • Sommartraditionen Musik vid Bryggarbacken vid Skellefteälven fortsätter 2024, med artister som Otto Fahlgren, Lucid Blues och Ben Carbine & the 18-Wheelers.
  • Evenemanget erbjuder en mix av musikgenrer, från pop och rock till jazz och punk, under fyra tisdagar i juli med fri entré.
  • Evenemanget, som stöds av Skellefteå kommun och lokala företag, syftar till att främja mötet mellan etablerade musiker och unga artister i Skellefteå.

Under fyra tisdagarna i juli blir det musik vid Bryggarbacken och fri entré
– I år blir det en salig blandning av musikstilar från vårt fantastiska lokala musikliv, säger föreningens ordförande Thomas ”Linge” Lindgren i ett pressmeddelande.
 Grundtanken med Musik vid Bryggarbacken är mötet mellan etablerade lokala musiker och en yngre generation artister. Det bygger i sin tur på ett nära samarbete med Kulturföreningen Mullberget.

undefined
Lisa Larsson sångerska i Context uppträder på Musik vid Bryggarbacken i sommar.
undefined
Ida och Jonas Bodin i Ben Carbine & the 18-Wheelers.

Tisdag 2 juli drar det igång. Först ut på scenen är då Otto Fahlgren, Skellefteåkillen som snabbt etablerat sig som skådespelare, bland annat i tv-serien Björnstad. Han är också musiker och till Musik vid Bryggarbacken kommer han med sitt band OFP, som har influerats av genrer som pop, grunge, jazz, folk och metal. Samma kväll står väl Context på scenen med sin mix av populärmusik tillsammans med ett personligt berättande.

undefined
Lucid Blues med Fanny Lundmark.

Tisdagskvällarna med musik vid älvskanten avslutas 23 juli med Lucid Blues och Ben Carbine & the 18-Wheelers. Countrygänget är en uppskattad liveakt med sin positiva, energifyllda kombination av traditionell och dagsaktuell country. 2009 var de vinnare i genren ”pop/rock Country i Swedish Country Music Championships. 

Musik vid Bryggarbacken bygger på samverkan mellan aktörer som engagerar sig i Skellefteås unga kulturliv. Samarbetet med Kulturföreningen Mullberget är avgörande, men därutöver så stöds också evenemanget av både Skellefteå kommun och det lokala näringslivet.
– Sponsring och stöd från det offentliga, näringslivet och andra partners gör att vi kan erbjuda de medverkande ett stimulerande och kanske karriärhöjande speltillfälle. Vi kan dessutom erbjuda Skelleftepubliken att njuta av musiken, miljön och stämningen helt kostnadsfritt. Det känns helt i linje med vad vi i Skellefteå Musikaliska vill bidra med till Skellefteås utveckling, avslutar Thomas ”Linge” Lindgren.

Fakta

Musik vid Bryggarbacken 2024
Utomhuskonserter fyra tisdagar i juli: 2/7, 9/7, 16/7 och 23/7.
Tid: Musiken börjar kl 19.30, slut ca 21.00.
Plats: Bryggarbacken, vid Skellefteälven.
Fri entré.
Arrangör: Skellefteå Musikaliska i samverkan med Kulturföreningen Mullberget och med stöd av Skellefteå kommun och det lokala näringslivet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!