Meningarna om tatueringar verkligen hör till konst och kultur går isär, men för Sanna Hedström känns det självklart.
– För mig, och även för kunderna, är det absolut konst. Att skaffa en tatuering är som att köpa en helt unik tavla som du alltid har med dig, säger hon.
Dagens "målarduk", stamkunden Patrik Lennerklint, håller med.
– Jag ser nog mig själv lite som en slags konstsamlare, säger han.
Och det är en gedigen samling han bär runt på – ena armen är täckt av motiv och mönster från Iittala. Den andra har tillägnats nordisk mytologi och folktro, med ett slingrande träd som förenar fåglar med gengångarbarn.
Just den här sittningen utökas konstverket med en trädgårdstomte som successivt växer fram ur Sanna Hedströms skuggor och linjer.
Motivet passar Sanna Hedström perfekt. Under de närmare tio år hon varit aktiv har hon utvecklat, och landat i , sin egen uttrycksform.
– Jag gillar ju det mesta, men jag gör främst motiv i realistisk stil, säger hon.
Den kreativa processen delar hon dock gärna med andra tatuerare.
– Jag tycker till exempel att Old School är jättesnyggt, men ger mig sällan på det själv. Däremot kan jag inspireras av andras stil, få idéer till liknande motiv fast en version som passar min stil bättre, berättar Sanna Hedström.
I slutet på september är hon en av närmare 100 aktörer på Ume Tattoo Fest, mässan som lockar kunder från hela landet, och tatuerare från hela världen.
– Det känns jätteroligt, framför allt att ett så bra evenemang anordnas på bilavstånd. Det ska bli intressant att se de andras arbete. Det finns mycket inspiration, men också mycket lärdomar att hämta, säger Sanna Hedström.
– Jag hoppas bara att jag kommer ihåg att ge mig själv tid att mingla lite. Jag fastnar så lätt i arbetet och i samtalen med kunderna och så är det plötsligt slut för dagen, forsätter hon.
Och det är inte bara på mässor som Sanna Hedström har svårt att ta en paus från skaparprocessen.
– Jag ritar och målar hemma så ofta jag har möjlighet, och ibland hör någon av sig och vill ha något av mina verk som tatuering, säger hon.
– Så det här är ju ett jobb som du aldrig riktigt lämnar, precis som många andra kreativa yrken. Inspirationen går inte att pausa, fortsätter Sanna Hedström.
Men det är inte bara skapandet som gör det svårt att lägga ner maskinen – det är också alla möten med kunden.
– Visst är det roligt att få vara kreativ hela tiden, men framför allt träffar jag så mycket intressanta människor som har något spännande att berätta. Vardagsberättelser och tankar om högt och lågt. Det är otroligt roligt och ofta väldigt fina möten, säger Sanna Hedström.
Trots att yrket inte alltid varit självklart, tycks arbetstiteln nu vara lika permanent som de verk Sanna Hedström skapar.
– När jag var yngre ville jag bli konstnär. Det var mitt mål. Men så fastnade jag här och insåg hur fantastiskt arbete det var. Men det är klart, jag blev ju en slags konstnär ändå.