Han har dotter, fru, vänner och jobb. Leker med sitt barn på gårdsplanen, lagar mat och planterar i trädgården. Men 1992 kommer kriget, och med det en ny verklighet. Han fortsätter ta hand om sin dotter, men när familjen gjort kväll ger han sig iväg. Tillsammans med den paramilitära gruppen begår han mardrömslika handlingar – bränner byar, avrättar människor och begår övergrepp. Hur gick det till? Hur kan han vara både snäll förälder och kallblodig krigsförbrytare samtidigt? I "Pappa, make och krigsförbrytare" utforskar Danjin Malinovic hur en familjefar förändras av ett krig, och hur tillvaron får honom att begå fruktansvärda brott.
– Den är byggd på riktiga intervjuer, där jag pratat med en krigsförbrytare från forna Jugoslavien. Den är så nära man kan komma autentisk, vissa scener är helt ordagrant hans historia. Men jag har avkodat namn och orter, säger Danjin Malinovic.
Han själv har ursprung från forna Jugoslavien och tanken på att skildra människors dubbla roller har funnits hos honom länge.
– Ofta har vi en tanke på att vi aldrig skulle kunna utföra hemska handlingar, men så behöver det inte vara. Jag hoppas att den här föreställningen får folk att reflektera - vi har inte en massa monster som går runt bland oss, utan istället handlar det om vanliga människor som under vissa omständigheter är kapabla till otänkbara saker, säger han.
På scenen har han med sig musikern och skådespelaren Fikret Çeşmeli som hjälper till att skildra intervjun med krigsförbrytaren.
– Det låter tungt, men precis som människoödet vi skildrar innehåller det också fina stunder. När han är med sin dotter, när han leker. Det är både ljus och mörker, och musiken fungerar som en motvikt till allt det tunga, säger Danjin Malinovic.