Det har vi att se fram emot till Playstation

”Mycket av det vi fick se kändes som gammal skåpmat”, skriver krönikören.
”Mycket av det vi fick se kändes som gammal skåpmat”, skriver krönikören.

Efter en lång radiotystnad gläntade Sony på dörrarna förra veckan och gav en skymt av vad vi har att se fram emot till Playstation 5 (och i vissa fall även Playstation 4 och PC) framöver.

Krönika 19 september 2021 19:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det började med en överraskning: en remake av det klassiska rollspelet ”Star Wars: Knights of the Old Republic”. Den här gången är det inte Bioware som utvecklar utan Aspyr, som ligger bakom ett gäng konverteringar av äldre ”Star Wars”-titlar. Vi fick tyvärr inte se något riktigt ”gameplay” men bara insikten att vi kommer få sätta tänderna i en modern tappning av denna klassiker räckte för att jag skulle börja skrikpeka på teveskärmen och svamla om att ”det här kan bli Sonys bästa event någonsin!”

Så blev det dock inte. Ganska direkt efter ”Star Wars”-nyheten började pulsen att sakta ner. Drygt 20 minuter in var den så låg att det gränsade till dödförklaring. Mycket av det vi fick se kändes som gammal skåpmat. Sony tyckte bland annat att vi behövde ännu en titt på ”Deathloop”; ett actionspel som visserligen alltid sett lovande ut men som visats otaliga gånger tidigare. Vi fick också en trailer för tidigare Playstation 4-exklusiva ”Uncharted 4” och expansionen ”Lost Legacy” som nu är på väg till Playstation 5 och PC. Showens tröttaste var dock Rockstars ”Grand Theft Auto V”-utannonsering. Japp, spelet som släpptes 2013 till Playstation 3 och Xbox 360 och som sedan dess hunnit släppas till både PC och förra generationens konsoler – kommer nu även till Playstation 5 med ”förbättrad grafik”. Jag undrar: finns det någon som inte spelat ”Grand Theft Auto V” vid det här laget? Det räcker med ”Grand Theft Auto V” nu, Rockstar. 

Gå vidare.

Som tur är vände pulsen upp igen under showens sista tio minuter. Dels fick vi en gedigen kik på ”God of War: Ragnarök” som ser ut att bli precis lika läckert och våldsamt som föregången. Dels drämde den nyligen förvärvade studion Insomniac Games till med inte bara en utan två utannonseringar: ”Spider-Man 2” och ”The Wolverine”. Förstnämnda kom väl inte som någon riktig överraskning men att Insomniac också jobbar på ett spel med en av Marvels argaste, hårigaste hjältar i titelrollen var det nog ingen som räknat med. Hur Insomniac överhuvudtaget hinner producera så många blockbuster-titlar är ett mysterium. De har redan hunnit släppa både ”Spider-Man: Miles Morales” och ”Ratchet & Clank: Rift Apart” till Playstation 5 och nu har de två spel till på gång. 

Ett lyckat förvärv av Sony, helt klart.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa