Få se nu, hur är det? Hundratals barn står i kö till Kulturskolans instrumentundervisning. Det är alldeles för få, kommunen vill nå fler barn.
Alltså drar man ner på antalet instrument- lärare, en riktigt rejäl neddragning. Och de lärare som finns kvar tilldelas nya arbetsuppgifter, som att åka ut till skolor och under några tillfällen låta elever prova på till exempel att spela och sjunga tillsammans.
Och detta skulle alltså på något sätt ”få fler att vara intresserade av att fortsätta med det här”?
Två frågor slår mig: Var ska de eleverna fortsätta med ”det här”? Genom att ställa sig i den långa kön på Kulturskolan?
Och vad är syftet med att utöka kön ytterligare? Den var redan lång sedan tidigare. Sedan fylldes den på med alla de elever som redan påbörjat sin instrumentutbildning men som nu blivit av med sin lärare.
Vad vill man uppnå med att locka ännu fler elever till att ställa sig i kön?
Jag upprepar Mikael Jacobssons fråga på insändarsidan den 2 mars: Vilka barn har rätt att ta del av Kulturskolans frivilliga del?
Vissa barn stängs ute och andra ska lockas inDe som redan deltar eller står i kö är uppenbarligen inte lika viktiga som de som inte finns där?
Vilka barn är det som måste till kön för att alla barn ska ha rätt till instrumentundervisning? Och hur löser ni det då, när det inte längre finns lärare?
Ulrika Vallebro, Ursviken
Liberalerna röstade mot nedrustning av kulturskolanVi ser fram emot inbjudan till samtal om kulturskolanMagnus Ericsson: När kulturen stympas