Nu har det hänt igen, en väntetid på färdtjänstresan på drygt 1,5 timme efter ett föreningsmöte som är omöjligt att förboka. Nyligen, efter ett liknande möte blev väntetiden drygt 1 timme och då påstod taxi att resan var avbokad vilken den definitivt inte var. Chauffören som initialt fått resan blev omdirigerad till en centrumkörning och därefter åter min resa.
Min långa erfarenhet av färdtjänsten, snart 40 år, är att man i första hand servar centralorten innan man skickar en bil utanför som blir borta en dryg timme.
Ska mitt engagemang i föreningslivet, Synskadades riksförbund, ta slut på grund av att jag bor utanför centralorten och mina resor kommer i andra hand och väntetiden inte kan hållas inom rimliga gränser?
Lägg där till att nu verkar egenavgifterna på färdtjänst resorna höjas.
Gba
Svar direkt
Bästa färdtjänstresenär.
Eftersom vi inte vet när denna försening ägde rum är det svårt att ange specifikt varför vi varit försenade.
Vi förutsätter dock att resan utgick under kvällstid, och då har vi normalt sett inte samma resurser som under dagtid, eftersom efterfrågan på transporter är betydligt lägre under kvällstid.
Vid vissa tillfällen kan det vara motiverat att utföra en eller ett par kortare transporter som kanske tar 15 - 20 minuter,
innan bilen skickas på den längre transporten, målsättningen är dock att kunden skall erhålla bilen i enlighet med beställd tidpunkt, vilket sker i de allra flesta fall.
Vår inställning och ambition är att samma taxiservice skall råda oavsett om du bor i centrala stan eller i någon annan del av kommunen, därför har vi fordon stationerade runt om i såväl Skellefteå som Norsjö kommuner.
Hör gärna av dig med anledning av den specifika resan, så vi kan reda ut vad som hänt med just din transport denna kväll, allt med en ambition att minimera dessa förseningstillfällen, så långt det är möjligt.
Vad gäller förändringen av egenavgifterna på färdtjänstresorna, så är det kommunen som avgör vilken prisnivå som ska vara gällande.
Lars Åberg, VD Skellefteå Taxi AB