Om jag har förstått planerna rätt angående Kaplanskolan blir den en F-9 skola där barn i åldrarna 6-15 år finns på samma skolområde.
Varför vill jag då inte att mina flickor ska gå i en skola där det finns 13-15 åringar. Skälet är enkelt det hårda klimatet som börjar växa fram mot just flickor i Sverige.
Under vårvintern 2012 skrev Norran en artikel om en lågstadieflicka i inlandet som blev utsatt för sexövergrepp av en annan elev.
Läste nyligen i Norran om en misshandel alternativt ofredande på en högstadieskola i Skellefteå.
Även verbalt så är det ett hårdare klimat i högstadiet.
Hur blir samhället när barn växer upp med mamma Instagram och pappa Facebook?
Jag törs garantera att de unga som deltog i upploppen i Göteborg, sedan elever blivit uthängda på nätet, inte fått möjligheten att växa upp i de trygga kvartersliknande skolor som vi har i Skellefteå, och som gör att vi känner oss relativt trygga.
Just därför så är det viktigt att våra barn i åldern F- 12 får en stabil tillvaro utanför deras hem.
Barn mellan 0 och 20 år som vuxit upp i ett tryggt samhälle speglar samhället när de befinner sig i åldern 20-40 år. Om ett barn har ett otryggt hem är det viktigt att skolan blir den trygghet barnet behöver.
Låt lärarna arbeta med barnen ungefär som det ser ut idag. Stärk låg- och mellanstadieskolorna.
Här lägger man grunden för elevernas utveckling, men tyvärr begriper inte ekonomer denna pedagogik. När ekonomer pratar om pedagogisk vinst så ringer varningsklockorna direkt.
Låt Skellefteå blir först i Sverige med att anställa fler lärare eller lärarassistenter för att ge lärandet bättre förutsättningar.
Skolförslaget är fel väg att gå, både för barn och samhälle.
Orolig pappa