Jag har ätit mycket hästkött och tyckt att det har varit gott. Men f-n ta den som säljer en Mercedes till mig som sedan visar sig vara en Skoda.
Jag har ätit dansk fläskfilé och goudaost producerad på mjölk med 17 gånger mer antibiotika än vad som är tillåtet i Sverige.
Många tycker att svenska bönder är idioter. Det kan säkert ligga något i det.
Det finns en liten slogan byggjobbare emellan:
”Den som fuskar bäst, klarar sig längst.”
Det fuskas inom alla områden. Vi kan ta några exempel: Cyklisten Armstrong, skidåkaren Mulegg, hög chef inom Röda Korset. Det finns de som skönhetsopererar hundar och katter för att få bättre avelspriser.
Jag själv har säkert fuskat med olika saker. Men varför blandar man hästkött i maten utan att tala om det?
Jag antar att orsaken till allt fusk är att man vill vinna tävlingar eller snabbt tjäna pengar. Men eftersmaken kan bli besk.
Varför vill jag ha en svensk vara?
Jo, jag har en känsla av att ju närmare varans ursprung man bor desto färre mellanhänder och desto säkrare är det att varudeklarationen stämmer.
Med lokalproducerat skapas arbete på orten, skatteintäkter stannar i kommunen. Det stärker behovet av andra arbetstillfällen som till exempel verkstadsjobb, byggfirmor, traktorförsäljare, dagispersonal med mera.
Det är intressant att flytta till en levande landsbygd med närhet till affär, skola, vård och omsorg.
Undrar du vilket lag jag håller på? Sveriges landsbygds lag!
Lars Larsson, Södra Åbyn, Burträsk