Jag är en dräng som undrar över en sak. Hur kan man få tillstånd att sälja importeradkyckling, gris- och nötkött i våra affärer eller servera det i skolornas matsalar.
Man importerar köttet från länder med en djurhållning av ett sådant slag att om bönder i Sverige skulle hålla djur på samma sätt skulle hon/han få djurförbud för resten av sitt liv
Man blandar regelmässigt antibiotika i fodret eller vattnet, vilket gör att risken för antibiotikaresistens ökar.
Svansarna kuperas på grisarna för att slippa ströa med halm och grisen hindras i sitt naturliga bökande beteende. Stallarna är fönsterlösa för att kunna ha mörkt mellan måltiderna - för att förhindra kannibalism.
Kött från dessa anläggningar upphandlar kommuner och landsting. Det är våra politiker som tillåter detta.
Resultatet är att många duktiga svenska bönder kommer att sluta producera, och många har redan gett upp.
Det glädjer säkert miljörörelsen att utsläppen av växthusgaser sedan 1990 minskat med 16 procent i det svenska jordbruket.
Medaljens baksida är att transportsektorns utsläpp ökar, för tunga fordon 44 procent. Importtransporternas utsläpp har sedan 1990 ökat med 129 procent.
Lars Larsson, Södra Åbyn, Burträsk