Ett lysande exempel på klassisk moderat konflikthantering

Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Not Found2017-08-30 09:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är inte första gången som en internt pressad moderatledare tar till misstroendevapnet.

När Bo Lundgren 2002 sänkte Moderaternas opinionssiffror i nivå med Kindberg Batras vägrade han avgå och riktade istället en misstroendeförklaring mot valvinnaren Göran Persson - och förlorade.

Att rikta en misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist får kritik även från borgerligt håll. Mikael Odenberg (M) skrev i DN att ”När man använder parlamentariska maktmedel är det också klokt om man i oppositionen inte gör det på ett sätt som man inte kan leva med i regeringsställning.”

Flera misstroendeveton är på gång och KU-anmälningar duggar tätt. Inte minst Kristdemokraterna, som tar hjälp av Sverigedemokraterna och missnöjda moderater, vill visa sig tuffa för att kravla sig över fyraprocentspärren.

Dessutom verkar Sverigedemokraterna stödja Moderaterna och Kristdemokraterna i alla lägen.

Viker Annie Lööf från sin benhårda linje mot SD? Jan Björklund pratar på, men var står han när det verkligen gäller?

En av de första beslut Stefan Löven tog som statsminister var att alla hans ministrar skulle ställa upp om KU kallar. Och det sker nu.

Fredrik Reinfeldet ställde inte detta krav. Alla mins vi väl Nuonskandalen där 89 miljarder kronor gick förlorade. Ansvarig minister Maud Olofsson kom inte till KU. Ett sådant agerande vore omöjligt idag.

Det hårda tonläget från Alliansen, inte minst från dess små partier inspirerar våldsverkare. Två ministrar har fått hotbrev som nu utreds av polisen och Säpo.

Socialdemokraterna har tidigare drabbats hårt så det räcker av dessa hatkampanjer.

Demokrat S

undefined
Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT Foto: Fredrik Sandberg/TT.