Ekologiskt från fjärran fält

Arkivbild: Scanpix

Arkivbild: Scanpix

Foto: Foto: Insändarredaktionen

Not Found2013-02-14 02:35
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi skulle väl alla önska att vi kunde leva som Emil och griseknoen.

Det skulle säkert funka i alla villaområden, men inte för de som bor i hyreshus.

En ekologisk fundering: Hur kan man kalla nötkött från Brasilien för ekologiskt naturbeteskött i svenska charkdiskar? Det odlas på mark som tidigare varit regnskog och sedan fraktas köttet med båt till Göteborg.

Tas inte alla aspekter in vad gäller miljö?

Ekologiskt fårkött från Nya Zeeland. Hur många mil har det fraktats?

Jag har kanske inte så många högskolepoäng men mitt bondförnuft säger att både vegetarisk och animalisk mat som produceras i Sverige är ekologisk jämfört med dessa båda.

Vi är säkert många som har vispat ihop en sockerkaka. Hur gott är det inte att smaka på smeten?

Prova göra det med ägg från Spanien eller Tyskland. Då riskerar du får en släng av salmonella eftersom smittan finns i deras ägg.

Lars Larsson, Södra Åbyn, Burträsk

undefined
Arkivbild: Scanpix
Läs mer om