Ytterligare några synpunkter på äldreomsorgen

Signaturen Surgubbe har ett par förslag om äldreomsorgen.

Signaturen Surgubbe har ett par förslag om äldreomsorgen.

Foto: Sandnes1970 / Mostphotos

Insändare2022-03-28 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har skrivits massor med åsikter om äldreomsorgen och här kommer en till. Min erfarenhet är som anhörig till fyra personer som fått hjälp på olika sätt i Skellefteå kommuns verksamhet. Det är ett par år sedan den sista gick bort så min upplevelse är inte dagsfärsk. Upplevelsen var något splittrad därför att vårdare, chef och biståndsbedömare hade ibland olika åsikter om insatser och så kom vi som anhöriga med infall och vårdtagaren hade också en vilja. Jag ger ändå ett mycket bra betyg till omsorgen för mina anhöriga men jag har några råd för framtiden.
1. Anställ enbart personer med god sjukvårdsutbildning. Det krävs då att arbetsvillkoren är så goda att de lockar de som är utbildade.

2. Chefer ges en tillsvidareanställning med ett tre- till fyraårigt förordnande på angivet ställe. Då kan lämplighet omprövas av inblandade parter och eventuellt förlänga förordnande. Idag ser jag kvaliteten på chefer på olika nivåer som ett stort problem. Regionen har använt förordnanden under lång tid med, som jag tycker, oftast gott resultat.
Surgubbe