Vindkraft åker snålskjuts på vattenkraften

Geniet funderar över elpriset från vind- och vattenkraft.
Geniet funderar över elpriset från vind- och vattenkraft.

Insändare 31 augusti 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk vad vårt samhälle har förändrats positivt på 100 år. Kvinnorna har fått rösträtt och så mycket annat. Telefoni, tv, internet med mera. Men i allt det goda finns och görs grodor av alla möjliga slag.

Vi är några genier som likt många andra diskuterar allehanda ting. Och en sak vi kom fram till var, att det rimligen måste vara fel att vindkraften ska få samma pris fastän de bara kan leverera när det blåser. Vindkraften åker snålskjuts på typ vattenkraften som i princip levererar året runt. Påminner om Lill Herman, han betalade aldrig en bussbiljett: bussen skulle ju ändå fram och det var försumbart att han åkte med. Många vet vem han var, han alltid en hjälpande hand och han hade ett gott hjärta. Och visst hade han rätt eller hur? 

Men i ett fungerande samhälle kan det nog inte fungera så. Vi tycker att våra politiker måste vakna upp från sin törnrosadsömn. Tänk om våra politiker kunde lära lite av sina föregångare som många upplever hade mer pondus och pratade mindre struntprat. 

Utvecklingen vad beträffar att hitta svar på sina motståndares argument och svara på reportrars lama frågor har utvecklats fenomenalt. Ja det heter Retorik som betyder, välsvarvade men tomma fraser.

Geniet


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa