Vill Liberalerna ha kärnvapen i Sverige?

Insändare 24 maj 2022 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverige har nu ansökt om medlemskap i Nato. Det får vi respektera, trots att risken att vi inom överskådlig tid skulle bli militärt angripna av Ryssland är noll. Men läser man liberala ledarsidor verkar en invasion vara nära förestående.

Man säger sig också ha fått ”rätt” om Nato, men det har man inte alls. Vi har undgått krig i två århundraden, trots att vi inte varit medlemmar. En annan anledning att inte vara med ser vi i Turkiets beteende idag och under Trumps tid i Vita huset var det tyst om Nato från högern. Inte ens från Ebba Bush hörde vi något, trots hennes stora beundran för Trump.

Trots att högerpartierna nu fått som de ville fortsätter man dagligen att håna regeringen för att man ändrat ståndpunkt. Man kan väl ändra sig om något oroväckande händer, men själva har M, KD och L ”glömt” att man de senaste åren ändrat sig utan anledning och nu vill samarbeta med rena rasister.

Vad som oroar mig om vi kommer med är att högerpartierna vill ha permanenta Nato-baser och kärnvapen här i Sverige och det gäller speciellt Liberalerna. Man verkar ha någon slags dröm om att få delta i något krig, likgiltigt var. När USA anföll Irak dök Jan Björklund upp i första nyhetssändningen och krävde att vi skulle skicka trupper och hjälpa till med lemlästningen. Otroligt omdömeslöst.

Priset tar ändå deras försvarspolitiske talesperson Allan Widman. När en svenskägd tanker bordades nere i Mellanöstern krävde han att vi skulle skicka trupper till Persiska viken för att frita tankern.

Det sammanfattar väl Liberalernas förvars- och säkerhetspolitik.

Ej liberal


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Är Natomedlemskap verkligen det säkraste för Sverige?

Är Natomedlemskap verkligen det säkraste för Sverige?

Insändare: Inte fel att vara neutral i orostider

Inte fel att vara neutral i orostider

Ledare: Ukraina slåss för drömmen om Europa

Ukraina slåss för drömmen om Europa

Insändare: Ukrainakriget analyseras som en fotbollsmatch

Ukrainakriget analyseras som en fotbollsmatch

Debatt: "Vård som inte kan anstå - gäller även i Västerbotten"

"Vård som inte kan anstå - gäller även i Västerbotten"
Visa fler