Vi på högstadiet vill också kunna åka buss gratis

Signaturen Ottilia tycker att även högstadieelever ska kunna åka buss gratis.

Signaturen Ottilia tycker att även högstadieelever ska kunna åka buss gratis.

Foto: Ulrika Nohlgren

Insändare2022-11-07 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en tjej på tolv år och går på Bureskolan. Jag tycker att vi som går på högstadiet ska få åka buss gratis. Just nu är det bara de som är mellan 16– 19år som får åka gratis buss i Skellefteå. Vi på högstadiet måste också få åka buss gratis. 

Om vi också skulle få det skulle det kunna vara mycket fler ungdomar som kommer kunna gå på sporter eller åka till kompisar. Det ska inte bero på att man inte har råd med ett busskort, föräldrar som inte kan skjutsa eller som inte har råd. 

Att vi på högstadiet skulle få gratis busskort skulle också innebära att fler ungdomar kommer kunna gå på sporter vilket skulle göra att ungdomarna skulle få bättre hälsa och att ungdomarna inte skulle hålla på sina mobiler lika mycket med mera. Då måste vi också ha fler bussar som går så att alla kan komma till sina träningar i en tid som är rimlig. 

Det kommer också att bli mindre avgaser för att det är färre bilar som kommer att köra fram och tillbaka. En sak som också är bra med att det ska gå fler bussar är att fler vuxna kommer kunna åka buss till jobbet. För att nu är det många som tar bilen för att det inte finns någon buss som går i rätt tid på morgonen eller när de slutar.

Alla vi som går i högstadiet vill ha samma rättighet som dom som är 16–19år därför ska det också bli gratis bussresor för oss.

Ottilia