Västerbottensteatern – ny vd borde skatta i Skellefteå

Nästa vd på Västerbottensteatern borde skriva sig och betala skatt i Skellefteå, anser skribenten.

Nästa vd på Västerbottensteatern borde skriva sig och betala skatt i Skellefteå, anser skribenten.

Foto: Maria Wallin

Insändare2021-10-05 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ser att den sittande vd:n på Västerbottensteatern lämnar sitt uppdrag efter åtta år på posten. Om jag har förstått saken rätt har hon aldrig varit skriven i kommunen, vilket innebär att hon inte betalat skatt här. Därför bör kommunen prioritera nya sökande från kommunen eller de som är beredda att skriva sig här. 

Det handlar om stora pengar för det är en högavlönad post. Kommunen ser fram emot ökade skatteintäkter när det gäller inflyttningen till Northvolt, men det skulle inte bli så mycket om de inte skriver sig här.

Skattebetalare i kommunen

Svar direkt

Du har helt rätt att det bästa är naturligtvis att vi som bor i Skellefteå också betalar skatt här. Så bidrar vi alla till att vår kommun fortsätter att blomstra och växa. Som ny teaterchef fick jag ett förordnande på fyra år. När jag flyttade hit mantalsskrev jag mig därför i Skellefteå och mellan 2013 och 2017 var jag också skriven här. När de fyra åren gått visste jag inte om mitt kontrakt skulle bli förlängt och skrev därför tillbaka mig i Stockholm. Efter det har det helt enkelt inte blivit av att jag ändrat på det.

Att via sin skattsedel bidra till en kommuns utveckling är ett sätt, att köpa varor och tjänster ett annat och ytterligare ett tredje att investerar i trakten där man bor. Jag har gjort alla tre sakerna och även varit en varm förespråkare för att fler skall flytta till Skellefteå som jag anser vara en framtidstad.

Nästa år lämnar jag min position som vd på Västerbottensteatern, men jag hoppas vara kvar i Skellefteå. Dina ord har därför gett mig en del att fundera på – tack för det!

Fransesca Quartey, VD/CEO, Västerbottensteatern