Vart är världen egentligen på väg?

Skribenten skriver om de dystra tider vi lever i. Bilden från Sandviken.
Skribenten skriver om de dystra tider vi lever i. Bilden från Sandviken.

Insändare 15 november 2023 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varje dag får vi höra skrämmande nyheter som berättar om krig, skjutningar, sprängningar, hemskheter som gör det dystert att leva i dessa tider. I Ukraina pågår det ryska överfallskriget fortfarande med urskiljningslöst bombande mot civila mål utan militäranknytning. Bostäder och sjukhus har beskjutits många gånger, invånarna flyr till källare och skyddsrum.

I Gaza bombas och beskjuts de som inte kan fly, det saknas mat, vatten, mediciner och skräcken gör livet outhärdligt för alla som finns där. Hatet sitter djup på båda sidor, man säger att man ska utrota varandra och det är inte tal om någon vapenvila eller förhandling heller.

Här hör vi varje dag om skjutningar, spräningar och gängkonflikter på nyheterna. Läget i vår värld känns verkligen inte positivt som det är nu. Det känns som att ondskan tagit över vår värld, att goda krafter inte verkar ha någon chans att påverka människors liv. Det är lätt bli deprimerad av det som händer nu.

Finns det då ingenting som kan ge hopp om bättre framtid för mänskligheten?

Carola sjöng i en konsert på kulturhuset ”If I have a dream” en Elvislåt som innehåller drömmar om en bättre värld. Ett hopp om att människor i varje fall kan drömma om en positivare framtid. Vi kan försöka hämta signaler från de som försöker ta initiativ till manifestationer mot våldet genom till exempel den demonstration som hölls på torget i Skellefteå av kyrkor med flera som visade sin oro över läget i världen och försöker påverka samhällsutvecklingen i positiv riktning. Låt oss be till Gud om en mänskligare värld.

Det gäller att hitta det som ger hopp framöver.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa