Varför trafikerar bussar smala bostadsgator?

I Skelleftehamn upplever vi trafikstörningar på vissa ställen på grund av busstrafik på väg mot Northvolt Ett.

Insändare 24 augusti 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har försökt komma i kontakt med Northvolt ett för att diskutera deras busstrafik på smala bostadsgator i Skelleftehamn. Mejlade och fick till svar att dom hade skickat det vidare till den det berörde och om det var av intresse så skulle den personen höra av sig, detta e-mejl fick jag den 27 juli och än har ingen hört av sig.

Det finns bredare gator att trafikera utan att dom som åker behöver gå så mycket längre, vi andra får ju gå minst dubbla sträckan för att åka buss.

Bo Henriksson

 

Svar direkt

När det gäller busstrafiken mellan Skelleftehamn och Northvolt Ett, har vi abonnerade bussar för våra medarbetare som går måndag till torsdag. Vår förhoppning är att våra anställda ska välja att åka kollektivt istället för att köra egen bil, och därigenom minska trafikflödet. Dessa bussar trafikerar Borggatan och Skelleftehamnsleden två gånger på morgonen och två gånger på eftermiddagen. Vissa dagar går eftermiddagsbussarna in till centrala Skelleftehamn. Däremot trafikerar vi inte området kring småstugorna. 

Det är möjligt att det kan röra sig om något företag som arbetar i anslutning till fabriken, och som valt att ha ett liknande upplägg för sina anställda. Vi har därför pratat med våra underentreprenörer, och uppmanat dem att se över rutterna för sina bussar.

Jag vill också tacka för att du hör av dig med feedback till oss, även om vi inte hunnit svara dig direkt. Inflödet till vår inkorg är stort och det kan tyvärr ta ett tag att få personlig återkoppling, speciellt under semestertider. Vi jobbar oss igenom mejlen successivt, och ser till att återkomma till dig så snart som möjligt.

Magnus Ljunghäll, HR-direktör på Northvolt Ett.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa