Varför sviker Volvo norra Sverige?

Volvo ska nu satsa på en batterifabrik men oklart var. Kanske i Sverige? Volvo verkade inte intresserade av att lägga fabriken här i Skellefteå, där flera andra biljättar var desto mer aktiva och satsade många miljarder.

”Jag upplever det som att Volvo inte alls verkar känna någon samhörighet eller lojalitet med oss i denna del av landet”, skriver insändarskribenten.

”Jag upplever det som att Volvo inte alls verkar känna någon samhörighet eller lojalitet med oss i denna del av landet”, skriver insändarskribenten.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2021-07-15 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Detsamma har vi kunnat se om hur Volvo inte använt biltestanläggningarna i Arjeplog oh Arvidsjaur utan istället satsat i andra länder som norra Finland för det.

Jag upplever det som att Volvo inte alls verkar känna någon samhörighet eller lojalitet med oss i denna del av landet, utan verkar välja bort oss på ett iögonfallande vis Jag vet att många anser att vi ska handla svenskt men när den enda svenska biltillverkare nu visar sådan ovilja för norra Sverige så har vi här absolut ingen anledning att välja Volvo av det skälet.

Nu är de tyska biljättarna desto mer gynnande av oss i Norra Sverige både i att satsa miljarder i batteritillverkning här, men som också var de som byggde upp testverksamheterna i Arvidsjaur och Arjeplog där nu många märken är utom just Volvo.

Min nästa bil blir inte Volvo. Det är numera gott om bilar som är lika säkra och fördelaktiga i pris och övrigt. Och blir det en eldriven bil ska den åtminstone ha batterier från vår bygd.

Bilbytare