Varför svartmålar Norran hemtjänsten?

Signaturen Perikles tycker att Norran svartmålar den kommunala hemtjänsten.

Signaturen Perikles tycker att Norran svartmålar den kommunala hemtjänsten.

Foto: Monika Miranda Maureira

Insändare2022-02-19 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Norrans Mikael Bengtsson har under en lång tid svartmålat den kommunala hemtjänsten i Skellefteå. Man kan fråga sig varför.

Tänker ni någon gång på vilket ansvar Norran har och vilken skada ni gör? Om man upprepar överdrivna halvsanningar tillräckligt många gånger blir de till slut sanning. Det blir svårare för kommunen att rekrytera personal till hemtjänsten och den personal som finns känner sig påhoppad och ouppskattad. Inte konstigt att folk hoppar av. Norran skapar en ond cirkel, men det är kanske meningen?

Jag har haft hemtjänst länge och varken jag, andra brukare eller den personal jag har erfarenhet av känner igen oss i den ”verklighet” Norran så ofta och gärna beskriver. Det mesta fungerar mycket bra med den kommunala hemtjänsten.

Det är inte konstigt att äldre kan börja känna sig otrygga när Norran ständigt berättar för dem hur otrygga de är – i detta trygga Skellefteå. Fråga gärna geriatrikläkaren Yngve Gustafson hur negativt äldre personer kan reagera på att matas med skrämselnyheter.

Och – Mikael Bengtsson – var inte du emot kärnkraft i Pyhäjoki? Nu är du helt plötsligt för ny kärnkraft – i Sverige. Ska vi bygga kärnkraftverk i Skellefteå? Om inte – i vilken kommun då?

Perikles

Svar direkt

Det Norran uppmärksammade och kommenterade var en kritisk granskning av socialtjänsten i Skellefteå kommun som revisions- och konsultföretaget EY gjort på uppdrag av revisionen. Det hade varit märkligt om vi inte gjorde det.

Angående kärnkraften: Jo, jag var emot kärnkraftverket i Pyhäjoki. Eller rättare sagt den ryska inblandningen. Generellt har Norrans ledarsida så länge jag kan minnas varit för kärnkraft.

Mikael Bengtsson, politisk redaktör på Norran