Varför står Moröskolan fortfarande tom?

Jag tycker att det är märkligt att Moröskolan fortfarande, efter mycket lång tid, står helt tom.

Signaturen Medborgaren undrar varför Moröskolan fortfarande står tom, och får svar direkt.

Signaturen Medborgaren undrar varför Moröskolan fortfarande står tom, och får svar direkt.

Foto: Alfons Westerberg

Insändare2022-03-15 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kanske finns det någon vettig förklaring, men: Borde väl ha varit möjligt att som kommun att hyra ut denna som boende till större företag som jobbar på/åt Northvolt etcetera. Detta då det, som bekant, är en enorm brist på bostäder i Skellefteå kommun. Och att därigenom få in lite extrapengar till den kommunala verksamheten torde väl inte vara skadligt.

Ett annat bättre förslag enligt mig, är att använda denna skola till, efter den uppkomna krisen i Ukraina, skulle väl vara att erbjuda den som boende till flyende familjer från detta eländiga krig.

Detta anser jag vara ett självklart humanitärt val (om det nu är möjligt), då ju skolan är utrustad med alla nödvändigheter såsom toaletter, duschar med mera. Dessutom, då det är en skola, så bör det väl finnas bra ventilation, utrymningsvägar etcetera.

Svar önskas från ansvarig på kommunen, Tack.

Tack för ordet.

Medborgaren

Svar direkt

Moröskolan ingår i kommunens lokalreserv. Det innebär att lokalerna med kort varsel ska kunna nyttjas för oförutsedda behov, till exempel logi för flyktingar. Skellefteå kommun följer händelseutvecklingen noga och vi är beredda att ställa i ordning Moröskolan som tillfälligt boende om så behövs.

Fredrik Nilsson, fastighetschef, Skellefteå kommun