Varför kan jag inte vaccinera mig på hälsocentralen?

Nu får vi inte ta influensavaccin på hälsocentralerna i Skellefteå utan vi ska tvingas åka till vaccincentrum på Anderstorp.

Skribenten undrar över influensavaccin och hälsocentraler och får svar direkt.

Skribenten undrar över influensavaccin och hälsocentraler och får svar direkt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Insändare2022-11-08 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I stället för att promenera 200 meter till Morö Backe hälsocentral så måste jag betala 400 kronor för sjuktaxi till Anderstorg. Det blir dyrt för en fattig pensionär som inte klarar av att ta bussen.

Det blir bara värre och värre med vården. Man kommer inte fram i telefonen och det finns inga läkare då man behöver det.

Varför får inte de sjuksköterskor som är pensionärer och som gett oss coronavaccin på hälsocentralen ge oss influensavaccin? Vad jag hört så har de inte ens fått frågan. 

Ledsen pensionär

Svar direkt

Att centralisera vaccinationerna så som man gör i Skellefteå och i Umeå är ju framförallt för att effektivisera, och skapa möjlighet för hälsocentralerna att jobba med övrig verksamhet. Hur hälsocentralerna planerar och ordnar sin verksamhet, kommunicerar, etcetera, är naturligtvis framförallt en ledningsfråga. För att få svar på dessa frågor måste du då vända dig till verksamhetschefen för Morö Backe hälsocentral, Anna Sundén eller områdeschef Camilla Andersson.

Då vaccinationer är en viktig samhälls- och smittskyddsinsats har vi från smittskydd och vaccinationssamordningen på Region Västerbotten varit tydliga med att alla hälsocentraler skall erbjuda möjlighet till vaccination av personer som inte kan eller vill ta sig till en central vaccinationsenhet.

Med vänlig hälsning, Ronny Lestander, vaccinationssamordnare, Region Västerbotten