Varför investerar ni inte i Bovikens Havsbad?

Campingplats.

Campingplats.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Insändare2020-05-15 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Enligt en artikel i Norran så skulle både Skellefteå Camping och Byske Havsbad få en betydande summa pengar för underhåll och investeringar, drygt 3,2 miljoner kronor, vilket är jättebra. Däremot så undrar jag hur de tänker kring Bovikens Havsbad som också drar turister till Skellefteå. Där satsas inte många kronor.

Till exempel så finns det bredband som är draget hela vägen ut, men Skellefteå kommun anser det alldeles för dyrt att koppla in det till campingen. Jag vet inte den exakta kostnaden för detta, men även om det kostar ett antal tusenlappar så borde det väl ändå finnas utrymme för det när det går att satsa flera miljoner kronor på de två andra campingarna.

Speciellt i dessa coronatider när många sitter hemma och jobbar, så vore det väldigt praktiskt att kunna jobba från Boviken. Men då krävs att det finns bra internetuppkoppling. Detta skulle säkert locka fler besökare. Servicehuset skulle inte heller må dåligt av underhåll.

Besvikna campare

Svar direkt

Skellefteå kommuns campingplatser är inte skattefinansierade. De är affärsdrivande verksamheter som lånar pengar av kommunen till investeringar och betalar ränta och avskrivningar. Årligen ser vi över behoven för underhåll och bedömer vad vi har råd att göra utifrån det överskott som genereras på respektive anläggning.

På Bovikens Havsbad, som är en liten anläggning, får vi noggrant överväga de investeringar och det underhåll som ska göras. De senaste åren har vi valt att satsa på att utöka antalet campingplatser. Det gör vi för att kunna generera ett större överskott så att vi kan göra anläggningen ännu bättre.

Marie Lindqvist Holmlund, campingchef Skellefteå kommun