Varför har jag så kallt i min lägenhet, Skebo?

Skebo! Är det meningen att man ska måst frys ihjäl innan en förändring sker?

Skribenten undrar varför det är så kallt i hens Skebo-lägenhet och får svar direkt.

Skribenten undrar varför det är så kallt i hens Skebo-lägenhet och får svar direkt.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2023-10-30 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skebo har tidigare varit upp i tidningen, då om hur bland annat städning och felanmälan sköts, Men ska inte hacka på den som skrev om det. Utan nu riktar ja en helt annan kritik mot dem.

Alltså är det meningen att man skall måsta frysa ihjäl innan det sker en förändring? Är boende i en lägenhet i Bureå-området någon mil utanför Skellefteå. Här i lägenheten där vi bor så är det just nu 16 grader inomhus och kring 0 grader ute på kvällen.

Man går omkring med tjocksockar, tofflor, fleecetröja, man får sova med täcke och filtar för att man skall hålla sig värmen. Går inte se tv utan att man måste ha en filt... Men när man ringer och gör en felanmälan så är det ingenting som händer. Man får till svar att vi kan inget göra, det ät inget fel och sen lämnar de lägenheten. Det är allt ifrån drag från fönster, balkongdörren, kalla element, drag från ventilation, fläkten ovanför spisen, golvkallt. Ja, denna lista kan göras väldigt lång.

Vi går mot vintern nu. Under denna tid vill man gärna slippa behöva gå in i duschen och värma sig eller behöva bära långkalsonger eller fleecetröja för att man inte ska gå omkring och frysa.

Skebo, har ni tänkt på att ni faktiskt har hyresgäster i alla åldrar? Barnfamiljer, unga, äldre? Tänk på att alla kanske inte har lika bra blodcirkulationen som ni själva kanske har. För här i världen finns det personer som faktiskt kan få nedkylning, vilket inte alls är ett bra tillstånd för någon människa att hamna i. Det kan rent av vara farligt för äldre personer.

Sedan Skebo började göra förändringar i hur de arbetar så har man klart och tydligt sett en rejäl försämring i arbete och närvaro. De är svårare att få tag i via telefon, så mycket längre väntan för en åtgärd vid en felanmälan, samt att en otrevligare ton ifrån hyresvärdar.

Nej, skärpning Skebo, gör om gör rätt.

Med i Skebo

Svar direkt

Som hyresgäst hos Skebo ska du ha en lägenhetstemperatur 21 grader +/- 1 grad. Detta när man mäter mitt i rummet på cirka 1 meters höjd. På alla element finns en termostat som reglerar temperaturen, vilket innebär att ibland kan elementet upplevas kallt, men att rumstemperaturen ändå är den rätta.

Tänk också på att inte ställa stora möbler, eller hänga tjocka gardiner, för elementen. Det måste vara öppet framför dem för att värmen ska kunna spridas i lägenheten. Om elementen blir förtäckta kan termostaten tro att det redan är tillräckligt varmt, och de kan då ge ifrån sig mindre värme.

När det gäller drag ur fönster och dörrar kan det finnas flera orsaker. Men det är viktigt att inte täppa för ventilation eller liknande.

Vi skulle gärna vilja besöka dig ännu en gång, för att säkerställa att temperaturen är den rätta och åtgärda draget du upplever i din lägenhet.

Enklast gör du en felanmälan via ”Mina sidor” på vår hemsida www.skebo.se. Har du inte tillgång till dator går det också göra felanmälan på telefon, dagtid mellan 08.00-16.00 med uppehåll för lunch 11.30-12.30.