Varför ge sitt liv åt kommunen?

Efter att ha läst många insändare angående äldreomsorgens förfall vill jag tillägga att stöd och service glömts bort.

Insändare 4 maj 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har också kraftigt sett hur allt försämras. Det heter brukaren i fokus men det är bara fina ord, det är budget i fokus.

Om ni vill behålla er utbildade, kompetenta personal i Skellefteå kommun måste något göras omgående eftersom utbildad personal lämnar det sjunkande skeppet och nu går det fort. Se bara hur sommaren ser ut, personal försvinner och ny finns inte. Varför jobba inom vården med en skitlön vilket i förlängningen gör att vi blir fattigpensionärer?

Att alltid få höra; tyvärr det finns inga pengar till löner, men outbildade vikarier får lika eller högre löner än vi trogna, då blir vi riktigt förbannade och nu funderar många på att byta yrkesbana (de som fortfarande är kvar) och gissa vem som ska lära upp de nya som tas in? Inte är det då våra chefer, och inget extra får vi för detta.

Någon förändring måste göras och det fort. Se över era chefer, många av dem borde inte jobba som chef, totalt empatilösa och inkompetenta. Ni som sätter deras löner, hur kan ni veta hur de fungerar? Under alla år jag jobbat har jag lagt märke till att flera av de bra, mänskliga mellanchefer som månar om sin personal lämnar och börjar på andra jobb.

De kanske är besvärliga för cheferna högre upp, alla vill inte vara jasägare åt er, och ni vet precis vilka chefer jag menar. Se över era mellanchefer och vidareutbilda dem hur de tar hand om sin personal på bästa sätt för att behålla den personal som fortfarande är kvar, då hjälper inte härskarteknik, lögner och tårar. Ifall ni redan gett dem dessa utbildningarna har det inte gett något som helst resultat. Men ni kan ju alltid göra en utredning för x antal miljoner och se om det blivit någon förbättring. 

Brukarna får inte de insatser som de är beviljade på grund av personalbrist och det kommer inte att bli bättre, tyvärr. De ”luras” in i att ta teaminsatser istället vilket är en kraftig försämring för dem. Chefer säger att det är det nya som det ska jobbas efter, men det handlar om pengar som ska sparas och personalbrist.

Det börjar vara försent, att göra om och göra rätt. Eller lägg ner boenden, som jag läste i Norran att en chef tänker göra, är också ett spartips…

Och ni politiker i kommunen, nu måste det upp till bevis att ni gör något åt vårdpersonalens arbetsmiljö, dåliga chefer och våra löner.
Eller så gör vi som råttorna vi lämnar det sjunkande skeppet nu.

Skeppsråttan


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa